Dit toiletpapier komt met een speciale boodschap 

Wist je dat een kleine of duurzame boodschap niet bepaald duurzaam is? Het Nederlandse merk The Good Roll doet er iets aan.
16-08-2017 - door Milou
The Good Roll

Toiletpapier... niet bepaald een aantrekkelijk product. Maar daar wil het Nederlandse merk The Good Roll verandering in brengen! Het toiletpapier is 100% boomvriendelijk en de helft van de nettowinst wordt gebruikt om de bouw en verbetering van sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Dagelijks 27.000 bomen

Geparfumeerd, ultrazacht, vierdubbellaags, gerecycled of met kleine roze bloemetjes erop. Wc-papier is er in allerlei soorten en maten en als gemiddelde West-Europeaan gebruik je op jaarbasis 13,8 kilo aan toiletpapier. Dat betekent dat er wereldwijd dagelijks 27.000 bomen door de wc worden gespoeld. Niet bepaald duurzaam dus zo'n kleine of grote boodschap. Maar nu zijn er ondernemers die daar iets aan willen doen, eerder schreven we al over het toiletpapier met een missie van het Australische 'Who Gives A Crap'. Maar nu is er een Nederlandse variant! Met The Good Roll willen Sander en Melle iets goeds doen voor de wereld.

Tijd voor The Good Roll

De mannen achter The Good Roll zijn van origine succesvolle horeca-ondernemers. En omdat de zaken goed gaan vonden ze het tijd om iets terug te doen voor de wereld, Maar ook vanwege een gezamenlijke frustratie. Ze kwamen er namelijk achter dat 2,4 miljard mensen wereldwijd in slechte hygienische omstandigheden hun behoefte moeten doen, omdat ze geen toegang hebben tot een toilet. En zo ontstond The Good Roll, een wc-papier merk met een maatschappelijke missie. Want de helft van de winst gaat naar stichting Samavi dat de opbrengsten gebruikt om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot goede sanitaire voorzieningen.

The Good Roll

De set luxe wc-rollen van The Good Roll

'Environmental friendly wiping'

Voor de productie van de rollen worden alleen maar gerecyclede papiervezels gebruikt. Het wc-papier bevat geen inkt, kleur- of geurstoffen en heeft het FSC Recycled keurmerk. De rollen worden geproduceerd in een fabriek in China. Een plek waar de mannen ook zijn geweest om te zien onder welke omstandigheden ze gemaakt worden. En daar zit ook meteen de tip die Sander en Melle hebben voor andere duurzame ondernemers. 'Steek tijd in het zoeken naar geschikte leveranciers en pluis het goed uit. Ben op de hoogte van de verschillende certificaten zodat je zeker weet dat het goed zit.' Ondanks het feit dat het merk net gelanceerd is op de Nederlandse markt zijn de plannen groots. 'We willen heel Europa gaan voorzien van onze rollen!'.

Roll je mee?

Het wc-papier van The Good Roll komt in twee varianten (premium of luxury) en de wikkels komen in 5 verschillende designs. Je kunt de rollen bestellen via de website, voor een doos met 24 rollen betaal je € 21,95 inclusief verzendkosten. Ben je direct fan dan kun je beter een grotere verpakking bestellen want 48 rollen heb je voor € 37,95. Oh en een abonnement op je nieuwe favoriete wc-rollen kan ook, dan zorgt het team van The Good Roll ervoor dat je iedere 4, 8 of 12 weken een nieuwe voorraad thuisbezorgd krijgt.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!