Eten en drinken

Dit is Morgen op ons bord 

De revival van blik, plantaardige kaas en iedereen aan de algen. Deze duurzame ondernemers maken het voedsel van morgen.
03-07-2018 - door Milou

Vera biedt met Coco Conserven een tegenwicht aan de verscultuur | Foto Josje Deekens

De voedselindustrie neemt een belangrijke plek in als het gaat om het realiseren van een duurzame(re) samenleving. Gelukkig zijn er al heel veel Nederlandse ondernemers die hard werken aan een duurzaam voedselsysteem. Voor 'Dit is Morgen op ons bord' gingen we bij 3 van deze jonge ondernemers op bezoek. Als het aan hen ligt gaan we terug naar blik, eten we plantaardige kaas en zorgen algen in de toekomst voor onze eitwitbehoefte.

Dit is Morgen

In onze webserie Dit is Morgen laten we zien hoe duurzame Nederlandse ondernemers werken aan het verkleinen of verhelpen van complexe problemen. ASN Bank ondersteunt deze ondernemers vanuit de community Voor de Wereld van Morgen. Dat doen we in de vorm van publiciteit, netwerk, coaching, training en financiering. In de eerste aflevering doken we in een wereld zonder (plastic) afval, in deze tweede aflevering zien we de toekomt van voedsel. Dit is Morgen... op ons bord!

Coco Conserven

De missie van Coco Conserven is om blik weer helemaal op de kaart te zetten. Logisch ook eigenlijk, blik is oneindig recyclebaar, hoeft niet gekoeld te worden en heeft een lange houdbaarheid. Volgens Coco Conserven heeft blik culinaire potentie en is het een duurzame oplossing voor de hedendaagse voedselproblematiek. In een oude granatenfabriek in Zaandam worden sinds de culinaire hoogstandjes van Coco Conserven ingeblikt.  

Charly's All is Fair

Charlotte is eigenaresse van Charly's All is Fair en maakt vegan kazen. 'Heerlijk voor bij de borrel, goed voor je lichaam en minder belastend voor de aarde.' De ingredienten zijn volledig biologisch en waar mogelijk wordt ook gebruik gemaakt van reststromen. Gebroken cashewnoten bijvoorbeeld, die eigenlijk beschouwd worden als reststroom. Uiteindelijk moet het ook vooral goed smaken. Want zoals Charlotte zelf ook zegt: 'het verhaal moet goed zijn, maar de smaak is het allerbelangrijkst'. Zelf is ze het meest trots op de Cheddâh Charly. En nou wil het toeval dat de kazen ook online te bestellen zijn, dus waar wacht je nog op?

Spireaux

Met Spireaux won Tim al in 2015 de ASN Bank Wereldprijs. In de kelder van het oude Tropicana zwembad in Rotterdam kweekt hij de voedselbron van de toekomst: spirulina, de rijkste bron van eiwitten op aarde. Tim's missie is om gezond voedsel, op duurzame wijze in Nederland te produceren.

 

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!