Lifestyle

Dit is er te doen in mei 

Deze mei leer je over wonen in een Tiny House, geniet je van hippe (vegan) foodfestivals en snuif je cultuur in Kerkrade!
29-04-2019 - door Birger

Neem je vrienden en gitaar mee en ga erop uit in mei! | Foto: Austin Distel via Unsplash

Ga naar buiten en geniet deze maand van de natuur! Ontdenk hoe het is om in een Tiny House midden in de natuur te leven, geniet van een vegahap en feest op een hip foodfestival of kijk naar de natuur zoals je nog nooit hebt gedaan tijdens een bezoekje aan de expositie NATURE.

Tiny House Experience

Heb je vragen over hoe het is om in een Tiny House te wonen? Stel ze op vrijdag 31 mei aan Tiny House-bewoonster Hennie Tibben in Almere.

Hennie verhuisde van haar droomhuis in hartje centrum Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere. In een lezing vertelt zij over haar ervaringen van het leven in een Tiny House: van haar droom, de bouw tot het wooncomfort. Ben je om? Check dan deze 6 tiny houses die in Nederland staan

Tip: lees ook ons artikel: "Ik wil een tiny house: waar begin ik?"

Deze Tiny House zet je zo op in je achtertuinIs een Tiny House iets voor jou? Kom naar de lezing van Hennie Tibben op vrijdag 31 mei in Almere | Foto: Wikkelhouse

Vegahapjes of Food Festivals

In mei vind je genoeg hippe rollende keukens en (vegan) foodfestivals. Woon je in de buurt van Amsterdam dan kan je op zaterdag 11 en zondag 12 mei naar het Funky Vegan Festival en twee weken later, op zondag 26 mei, naar het Food Autonomy Festival. Ongegeneerd vegahapjes schransen tot je erbij neervalt, lekkere lokaal gebrouwen craftbiertjes drinken en genieten van muziek. Wat wil een mens nog meer?

Ook in Roffa kan je ook je geluk als foodlover op. Op 25 mei organiseert Plantastic Health Hub het Grote 'Kleine impact' diner waarbij je kunt genieten van een vegan driegangen maaltijd terwijl je handige tips & tricks krijgt om je eigen CO2 uitstoot te verminderen. En van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni is er het Vegan Food & Music Festival '19 aan het Heemraadsplein. 

Geniet van vegahapjes op o.a. het Vegan Food & Music Festival '19 in Rotterdam

NATURE als inspiratiebron voor design

In mei kan je ook Cultuur met een grote "C" snuiven. Tijdens de expositie NATURE kan je meest vooruitstrevende designprojecten geïnspireerd door de natuur zien, bijvoorbeeld plastic van algen, inkt van uitlaatgassen of pleisters die plakken als zeeslakken.

De tentoonstelling is te bewonderen vanaf vrijdag 10 mei in het Cube design museum in Kerkrade, en is i.s.m. het beroemde Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York opgesteld. 

Dit kunstwerk, genaamd Totomoxtle, is gemaakt door Fernando Laposse. Het kunstwerk is geïnspireerd op de relatie van Mexico en mais.

Onze agenda voor mei

Maar dat is nog niet alles! Onze volledige selecte van evenementen in mei vind je hieronder.

Profile picture for user Birger IJsenbrand
Birger
Auteur
Na zijn stage bleef Birger betrokken bij Voor de Wereld van Morgen als vaste redacteur. Naast zijn studie monetaire economie, schrijft hij artikelen over duurzame ondernemingen, geldzaken en het klimaat met praktische tips voor een groenere lifestyle.