De duurzame baan

Dit is de leukste duurzame stage van Nederland 

Duurzame creatievelingen opgelet: dit is jouw droomstage!
08-05-2022 - door Redactie
Stagevacature contentcreatie bij ASN Bank

Ben jij goed op de hoogte van duurzame (lifestyle)trends en ontwikkelingen? Vind je het leuk om actief op zoek te gaan naar ondernemersverhalen en hebben online media geen geheimen voor jou? Dan ben jij degene die we zoeken om het contentteam van ASN Bank te versterken!

Ruim 13 jaar geleden richtte ASN Bank het platform Voor de Wereld van Morgen op. Bij ons vind je bijna dagelijks tips, mooie verhalen en frisse ideeën waarmee jij steeds een beetje duurzamer kan leven. Bijvoorbeeld over thee waarmee je de biodiversiteit vergroot, oplossingen voor het plastic probleem of het vergroenen van de stad. En we helpen duurzame ondernemers hun droom te realiseren, bijvoorbeeld door artikelen over ze te schrijven en in onze social-spotlights te zetten.

Onze verhalen worden maandelijks door meer dan honderdduizend  mensen gelezen. Kom jij ons helpen nóg meer aansprekende verhalen en content te maken?

Dit ga je doen

Wij zoeken iemand die het contentteam van ASN Bank in het dagelijkse werk ondersteunt en samen met ons elke dag werkt aan aansprekende content. Dat betekent een opdracht met veel variatie, waarvoor we creativiteit, een scherpe pen en goede communicatieve vaardigheden vragen. Het is helaas niet mogelijk om een eigen onderzoek of afstudeeropdracht te doen tijdens deze stage.

Je gaat bij ons vooral aan de slag met het maken van content voor ons contentplatform, social media en wekelijkse nieuwsbrief. Daarvoor ga je op zoek naar duurzaam nieuws, interview je duurzaamheidsexperts en ga je langs bij duurzame ondernemers en evenementen. Daarnaast maak je analyses en rapportages over onze content. Ook screen je ondernemers die lid willen worden van onze community en  onderhoud je contact met ondernemers die al lid zijn. We kijken samen waar jouw talent en interesse naar uitgaat om ervoor te zorgen dat je een uitdagende en leerzame stage loopt.

Over jou

  • Je volgt een HBO- of WO-opleiding richting marketing, communicatie of journalistiek of hebt deze al afgerond.
  • Je kan goed en foutloos schrijven en hebt oog voor vormgeving.
  • Je hebt ervaring met het maken van content voor social media en het delen hiervan    
  • Je bent nieuwsgierig, accuraat en kritisch.
  • Je kunt goed plannen, organiseren en zelfstandig werken.
  • Je hebt een hands-on-mentaliteit en een flexibele werkhouding.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid.
  • Ervaring met het maken van foto’s en video’s is een pré.

De stage start in overleg met jou tussen juli en september 2022 en duurt minimaal 5 maanden, voor 32 uur per week. We werken op kantoor én vanuit huis maar hebben elke dag contact. Ons kantoor staat in Den Haag, op een kleine 10 minuten lopen van het Centraal station.

Dit krijg je ervoor terug

Een uitdagende stageplaats bij ASN Bank en een ultieme kans om werkervaring op te doen. Je krijgt genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen en voorbij de grenzen van je stageopdracht te kijken. Uiteraard ontvang je ook een aantrekkelijke stagevergoeding. 

Solliciteren!

Laat ons weten dat dit jouw droomstage is door hier te solliciteren. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Pien van der Steen via tel 06-39221383 of stuur een e-mail naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.


 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.