Energie
Duurzaam ondernemen

Deze zon-etende robot verovert kinderharten! 

In 2015 stond Teun met zijn educatie-initiatief Solly in de finale van de ASN Bank Wereldprijs. Hoe is het nu?
08-01-2017 - door Maartje
ASN Bank Wereldprijs finalist Solly Systeem

Teun met zijn Solly systeem

Na de finale van de ASN Bank Wereldprijs in 2015 is Teun hard aan de gang gegaan met zijn Solly Systeem. We namen contact met op en vroegen Teun om een update over zijn zon-etende robot en het altijd groeiende educatief pakket Solly.

Solly is op de markt!

In 2016 ging Teun de markt op met Solly, een lespakket voor groep 3 tot en met 8 dat aan de hand van opdrachten leerlingen zelf laat ondervinden en leren wat de werking van groene energie is. Inmiddels zijn de laatste ontwikkelingen uitgevoerd en hebben de eerste scholen hun Solly's ontvangen. En de reacties zijn positief!

Teun: "De scholen zijn enthousiast begonnen met lessen geven over duurzaamheid met Solly en het lesmateriaal. Naast de marktintroductie is het enthousiasme van de kinderen die er mee aan de slag gingen een hoogtepunt op zich. Een kind vertelde me: 'We waren om half 2 al uit maar we zijn tot 3 uur op school gebleven omdat we alles wilde ontdekken over Solly'."

Een zonne-robot voor thuis

In 2017 zal het Solly Systeem verder worden uitgebreid, zo komt er een nieuwe game en lesmateriaal rondom het thema biologie aan. Ook zijn er plannen om uitbreidingen te maken over thema’s als programmeren, duurzame voeding en circulaire economie.

Teun: "Door de enthousiaste reactie van kinderen op het pakket is het plan om dit jaar ook de consumentenmarkt te betreden. Ik denk er aan om te starten met een game die ook door kinderen thuis te spelen is. Mijn ultieme doel is om een consumentenversie van de Solly-robot te maken, maar door de hoge investering die dit vereist staat dat plan nog op de lange-termijnsplanning. Of al de plannen tot uiting komen is natuurlijk nog de vraag, maar de ambitie is er!"

Ook voor jouw school?

Wil jouw school ook structureel natuur en techniek onderwijs geven op een leuke, moderne manier met een maatschappelijke boodschap? Vraag dan nu een gratis demonstratie van het educatief pakket Solly aan op www.hetsollysysteem.nl

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!