Lifestyle
Duurzaam ondernemen
Plastic

Deze skateboards wil je hebben (ook als je niet skate) 

WasteBoards bakt geweldige skateboards van ingezamelde plastic doppen.
19-09-2017 - door Maartje
WasteBoards

Dat plastic afval een grote bedreiging vormt voor onze planeet weet je waarschijnlijk al. De community van Voor de Wereld van Morgen heeft gelukkig steeds meer leden die hier iets aan doen. Zoals WasteBoards bijvoorbeeld die van afgedankte flessendoppen geweldige skateboards maken.

In 2015 ontwikkelde WasteBoards een eerste prototype in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Dit werd doorontwikkeld tot het allereerste skateboard van de ondernemeing, een cruiser board genaamd “Squid”. Dat WasteBoards wordt geleid door fanatiek skater Jonathan Morrisson zorgt ervoor dat de boards er niet alleen te gek uitzien, maar ook lekker rijden.

“We kregen steeds de vraag: kan je ook echt skaten op dat board? Het antwoord is: jazeker! We zijn het stadium voorbij van dat gimmicky gevoel dat heel vaak wordt geassocieerd met duurzame producten.”, aldus Jonathan.

Skateboard ontworpen door professionals

WasteBoards heeft na heel veel testen dé manier gevonden om kwalitatief hoogwaardige skateboards te maken van plastic flesdoppen. De vrolijke kleuren van de doppen maken de skateboards heel herkenbaar en allemaal uniek. De flesdoppen worden onder meer verzameld op festivals, door bedrijven en schoolkinderen waarna er handmatig een WasteBoard van wordt gemaakt in de eigen skareboard-bakkerij. Soms zelf ter plekke op een festival met behulp van de mobiele skateboardbakkerij!

En nu heeft het bedrijf samen met professioneel skateboarder Chris Stuifzand en kunstenaar en skater Floor van Nederend een nieuwe model ontwikkeld: de "Star". Dit nieuwe board is bedoeld voor de meer ervaren skater, "je kan er ook een stoepje op olien" aldus Jonathan, waar het bestaande model Squid geschikt is voor een beginner.

Wasteboards StarWasteBoard Star

Met dit tweede model skateboard erbij is WasteBoards klaar om de markt te veroveren. Jonathan: “We willen hét alternatief worden voor niet- duurzame-skateboards. Als we een duurzamere wereld willen, moeten we meer aantrekkelijke duurzame producten ontwikkelen.”

Toekomstdromen

Jonathan heeft grootse dromen voor WasteBoards: "Ik wil zo snel mogelijk naar het buitenland met onze mobiele bakkerij, en daarnaast wil ik onze boards wereldwijd aan de man brengen."

Daarnaast worden in het WasteLab van de jonge onderneming druk gewerkt aan nieuwe producten gemaakt van plastic doppen. Zo zagen we al het ontwerp voor een fietsmand, een stoel en zelfs een heuse kast voorbij komen. Dat belooft wat...

Je hebt al een WasteBoard vanaf €179,95 en deze koop je in de webshop van WasteBoards.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!