Deze onderbroeken zijn van een wel heel bijzonder materiaal gemaakt 

Straks wil je niet anders meer
10-02-2016 - door Lotte

Superzachte onderbroeken van..

Saint Basics introduceert de onderbroek van hout. "We weten het, het klinkt even gek. Maar we denken dat veel mensen straks niet anders meer willen. Hij is supermooi, superzacht en super-eco!"

Eco basics

Saint Basics is ontwerpt, produceert en verkoopt stijlvolle eco basics. "We zijn het groenste kledingmerk van Nederland bij Rank A Brand, als enige merk met een A-label. Dat komt doordat we alles produceren volgens de strenge GOTS-standaard, die waarborgt dat onze producten niet alleen milieuvriendelijk maar ook veilig en sociaal verantwoord worden gemaakt. Geen pesticiden dus, en ook geen sweatshops of kinderarbeid."

Een nieuwe vezel

Het geheim van deze nieuwe collectie is Tencel®, een vrij nieuwe botanische vezel die wordt gemaakt van eucalyptushout uit PEFC- en FSC-beheerde bossen in Zuid-Afrika en Europa. De vezel heeft microscopisch kleine kanaaltjes die het vocht afvoeren. Daardoor krijgen bacteriën nauwelijks kans om zich te ontwikkelen, waardoor je lekker fris blijft. Van Akkeren: “Tencel® is zachter dan zijde, absorberender dan katoen en koeler dan linnen. Het heeft ook nog eens uitstekende ecologische eigenschappen. Waar de katoenteelt zeer waterintensief is en veel landbouwgrond vergt, is dat bij de eucalyptusteelt vrijwel nihil. En uiteraard komen er geen pesticiden of kunstmest aan te pas.”

Love your butt

Omdat comfort en duurzaamheid op een unieke manier samenkomen, introduceert Saint Basics de nieuwe collectie met de slogan Love your butt and save the world. “Je doet namelijk iets aardigs voor jezelf én de wereld om je heen” legt Van Akkeren uit. “Onze basicszijn vrij van agressieve chemicaliën, vervuiling, sweatshops en kinderarbeid. Maar vooral ook prachtig om te zien en heerlijk om te dragen. Zodat je ze elke dag aan wilt trekken. En dat is nou net wat we willen, samen de wereld een klein beetje mooier, zuiverder en eerlijker maken. Elke keer dat je je Saint Basics aantrekt, draag je daar vanzelf aan bij. En je ziet er nog goed uit ook!” Saint Basics is het groenste kledingmerk bij de onafhankelijke vergelijkingssite Rank A Brand en krijgt een klantwaardering van 9,2 op de beoordelingssite Kiyoh.com. Naast de nieuwe kleurencollectie maakt het bedrijf ook stijlvolle eco basics in zwart en wit van GOTS-gecertificeerde biologische katoen. De producten van Saint Basics zijn verkrijgbaar op www.saintbasics.com.

Profile picture for user Lotte van der Zanden
Lotte
Auteur
Hoe krijg je nou je zus de kringloopwinkel in? Of je vader, collega of beste vriend? Help iedereen de drempel over met de Nationale Kringloopbon, want als je zo'n bon krijgt moet je wel een keer bij de kringloop gaan kijken toch? De Nationale Kringloopbon zet zich in om het hergebruik van spullen te stimuleren en het 'kringlopen' te normaliseren.