Klimaat
Natuur

Deze machine kan bomen in zijn geheel verplaatsen 

En hij neemt de kluit mee: lekker duurzaam en goed voor de groenvoorziening!
19-10-2016
Deze machine kan bomen in zijn geheel verplaatsen en neemt de kluit mee: lekker duurzaam en goed voor de groenvoorziening!

De bomen-verplaats-machine in werking. Bron: Pinterest.com

Je kent het wel: de trieste aanblik van bomen die gekapt worden. Vaak gebeurt het op plekken waar bomen in de weg staan. Terwijl op andere plekken nieuwe boompjes geplant worden. Het duurt helaas vaak jaren voordat ze groot en sterk zijn. Zonde eigenlijk van de gekapte bomen!  

Een bomen(r)evolutie

Nu is er iets nieuws: een bomenkar. Bomen die in de weg staan kun je gemakkelijk verplaatsen! De bomenkar graaft met scherpe grijpers diep de grond in. Heel vernieuwend, want de kluit blijft helemaal intact! Tijdens het transport komt de kluit namelijk niet uit de verplantmachine en dat is essentieel voor het doorgroeien van de boom. De machine is vrij van kabels en leidingen, waardoor hij op iedere plek te gebruiken is.

Bomen zijn relaxed

Vet relaxed! Zo schreven we over bomen als mini-windturbines. Of over de aanplant van 10 bomen bij aankoop van een super hip Canadees t-shirt. Wil je meehelpen om illegale houtkap tegen te gaan? Wij geven tips om minder papier te gebruiken en zo de bomen te redden.