Deze kleine baas runt nu al zijn eigen recyclingbedrijfje  

De 7-jarige Ryan Hickman heeft met zijn recyclingbedrijf al $10.000 opgehaald.
12-03-2017

Ryan Hickman, een 7-jarig jochie in Orange County, Californië lanceerde zijn eigen recyclingbedrijfje, en met de opbrengst spaart hij nu alvast voor de universiteit. Al heeft hij zelf andere plannen...

"Ryan's Recycling", zo heet het bedrijf van deze jonger ondernemer. Zijn interesse in recycling werd gevoed door een bezoek dat hij en zijn vader brachten aan een lokaal recyclingcentrum toen Ryan slechts 3 jaar oud was.

Sorteergek

"Hij houdt ervan om dingen te sorteren," vertelde zijn vader, Damion Hickman, aan de lokale krant The Capistrano Dispatch. "Dus toen hij de eerste keer flessen sorteerde vond hij dat helemaal te gek. Hij kreeg waarschijnlijk twee of drie dollar en daar was hij zó enthousiast over. En niet vanwege de waarde, maar vanwege het feit dat hij dat geld weer mocht sorteren."

Doorzetter Ryan

Voor vrijwel elke peuter zou het verhaal daar eindigen. Maar niet voor Ryan. Hij gaf al zijn buren, vrienden en familieleden plastic zakken zodat ze blikken en flessen konden sparen. Het was de start van Ryan's Recycling en nu - amper 4 jaar later - lopen de zaken behoorlijk goed. Ryan sorteert zijn flessen en blikken nog steeds zelf. Om de paar weken neemt hij de verzameling mee naar het recyclingcentrum.

Zijn eigen truck

Inmiddels heeft hij al meer dan 40 vaste klanten en zijn familie schat dat hij inmiddels al zo'n 200.000 blikjes en flessen heeft gesorteerd. De 7-jarige zit nog op de basischool maar heeft inmiddels al meer dan 10.000 dollar op weten te halen. Een deel gaat naar het Pacific Marine Mammal Center en een deel legt hij opzij voor de universiteit. Hoewel...

Ryan droomt niet van de studiebanken maar van zijn eigen afvaltruck. Hij heeft uitgerekend dat de truck die hij wil zo'n 70.000 dollar kost maar gezien het feit dat hij pas over 10 jaar zijn rijbewijs kan halen, is dat geen probleem. Die periode geeft hem mooi de gelegenheid om het resterende bedrag op te halen. 7 jaar of niet: businessmen will be businessmen ;-).