Lifestyle

Dé vijf duurzame babyproducten 

Wat moet je allemaal in huis hebben voor je baby? Dit zijn de favoriete 5 musthaves.
15-02-2016 - door Dine

Wie kunnen we beter om advies vragen dan de dames van BabyBeGood? Ze zijn expert op het gebied van pure producten waarmee ouders een start kunnen maken voor een bewuste leefstijl. Dit zijn de vijf favoriete babyproducten van Tamara Peers .

Zachte babyhuid

Als je babyverzorging koopt, koop dan het liefst de biologische variant zonder schadelijke stoffen. Een huidje van een baby is veel kwetsbaarder dan van een volwassene.  Babyverzorgingsmerken waar geen onnodige schadelijke stoffen in zitten zijn onder andere Petit & Jolie en Sophie de Giraf en NAIF.

Babypoep

Wasbare luiers zijn het meest mileuvriendelijk en zijn in opkomst. Voor wasbare luiers kun je onder andere terecht bij Kaatje Katoen en Grace is Green. Er zijn ook milieuvriendelijke wegwerpluiers. Ze hebben een ecolabel omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en ze bevatten geen houtpulp en chloor. Dat is ook fijner voor het huidje van de baby. Milieuvriendelijke wegwerpluiers zijn Bambo Nature en Naty

Een leuk weetje: Een proef om luiers te recyclen heeft sinds zaterdag 23 januari al meer dan 12.500 aanmeldingen, dat belooft wat!

Natuurrubber

Er zijn natuurrubberen speentjes en badartikelen op de markt. Natuurrubber is  biologisch afbreekbaar en zorgt voor het verhogen van het aantal bomen in de wereld. Voor écht rubber zijn (levende) bomen nodig. Zo voorkom je ook gebruik van fossiele brandstoffen. Syntetisch rubber wordt namelijk van olie gemaakt. Betrouwbare merken zijn Hevea en Natuursutten.

Duurzame dutjes

Baby'tjes slapen gemiddeld 16 uur op een dag. Het slapen in natuurlijke bedjes vindt BabyBeGood heel belangrijk. Het Deense design van Leander is één van BabyBeGoods favorieten. Het is multi-functioneel en gemaakt van hoogwaardig berkenhout. Het groeit met je kind mee vanaf de geboorte tot 6 à 7 jaar en daarna kan het nog generaties lang mee. Daarin kan dan een babymatras van Mérens: zij maken matrassen van 100% natuurlijke materialen zoals Hollandse wol en biokatoen.

Hapje eten, slokje drinken

Tijdens de zwangerschap, de borstvoedingsperiode en de tijd dat je baby zelf gaat eten is voedzaam en gevarierd eten belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Er worden zelfs workshops over biologisch koken voor je baby gegeven door voedingsexperts van Babycooking in samenwerking met Ekoplaza. Daarnaast heeft De Kleine Keuken biologische hapjes voor je kleine. Je vindt ze samen met Biobim en Hipp op de Negenmaandenbeurs.

Negenmaandenbeurs

Tamara over haar lijstje: "Natuurlijk kunnen wij veel meer producten aanraden, maar wij kozen als team voor deze. Kom voor de andere producten vooral langs op het Puur Baby Plaza op de Negenmaandenbeurs. We zijn benieuwd naar de nieuwe papa's en mama's!" Op de Negenmaandenbeurs kunnen bezoekers terecht in de ASN Bank photobooth om een foto te laten maken. Vijftig bezoekers worden extra getrakteerd door de ASN Bank. Zij krijgen een limited edition van upcycled Eppo de eekhoorn, een knuffel gemaakt van de restanten uit de kledingindustrie.

Lees meer over Puur Baby Plaza

Profile picture for user dine2401@hotmail.com
Dine
Auteur
23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.