De Sociale Troonrede 

16-03-2017
In de Sociale Troonrede komt niet de overheid, maar de sociaal ondernemer aan het woord

In de Sociale Troonrede komt niet de overheid, maar de sociaal ondernemer aan het woord

Het aantal sociale ondernemingen in Nederland groeit ongelofelijk hard. Steeds meer mensen starten een onderneming, niet vanuit financiële motivatie maar vanuit de motivatie om ‘iets goeds te doen voor de wereld’. Dat daar geld mee verdiend mag worden, staat niet ter discussie. De schoorsteen moet immers blijven roken en een duurzame onderneming draait nou eenmaal omzet.

Sociaal ondernemen is hot

Maar wat is het eigenlijk precies? Over het begrip ‘sociaal ondernemen’ blijkt nog veel onduidelijkheid te bestaan. Er is geen goede definitie en het is ook nog vrij onbekend bij het grote publiek. Zonde, want door dit gemis aan bewustzijn kunnen bijzondere bedrijven niet de maximale maatschappelijke impact maken.

Elke dag een beetje mooier

Daarom presenteren wij op 21 maart de Sociale Troonrede. Een alternatief voor de reguliere Troonrede. Maar hierbij komt niet de overheid aan het woord, maar juist de sociaal ondernemer. Middels 4 thema's laten we met de alternatieve Troonrede zien hoe sociaal ondernemers dag in dag uit de wereld een stukje mooier maken. Deze thema’s hebben we niet zelf bedacht. Die zijn naar voren gekomen uit een enquête om de Sociale Troonrede vorm te geven. De 150 respondenten die deze enquête hebben ingevuld hebben daarmee bepaald welke inhoud in de Sociale Troonrede wordt besproken. Denk daarbij aan het thema ‘zorg’ of ‘duurzaamheid’. Middels deze thema’s werken we aan de bekendheid van de term ‘sociaal ondernemen’ en laten we zien wat dit in de praktijk inhoudt.

Help je mee?

Om de Sociale Troonrede zo breed mogelijk te verspreiden hebben we je hulp nodig. We hebben een Thunderclap opgezet waarmee je heel makkelijk een kant-en-klaar berichtje op jouw social media kanalen kan plaatsen. Door mee te helpen zorg jij dat de Sociale Troonrede bij een nog groter publiek onder de aandacht komt en help je sociaal ondernemerschap op de kaart te zetten! Ook kun je aanwezig zijn bij de presentatie van de Sociale Troonrede op 21 maart. Aanmelden daarvoor kan via deze link.

Meer informatie over de Sociale Troonrede vind je op de website of onze Facebook-pagina. De Sociale Troonrede is een initiatief van so/creatie, The Social Firm en Kyver.