Lifestyle
Reizen

De nieuwste duurzame hotspots 

Er komen steeds meer toffe hotspots bij mét een verantwoord tintje. Yes!
20-09-2018 - door Jessie
The Green House restaurant

The Green House restaurant

Het is moeilijk om een selectie te maken van alle leuke nieuwe groene hotspots die de afgelopen jaren hun deuren hebben geopend, maar we doen toch een dappere poging. Hier wil je een keer heen om te eten, struinen en te genieten! Oh, en suggesties en aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom.

Soort van frites eten bij The Green House

Op slechts een paar minuten lopen vanaf station Utrecht Centraal vind je The Green House Restaurant: een opvallend gebouw tussen de zakengebouwen in het stationsgebied. Dit restaurant is namelijk geheel van glas, heeft een raingarden, jaloersmakende plantenmuur en een urban farm, is volledig circulair én kookt volgens de Dutch Cuisine, met kruiden uit eigen kas. Kom hier voor ontbijt, lunch, borrel of een fijn diner! De ‘soort-van-frites’ en oesterzwamballen zijn absolute aanraders.

De Urban Farm in The Green House

De Urban Farm in The Green House

Snelle trek bij Health Food Wall

In onze hoofdstad word je niet een glazen kas in gestuurd, maar direct naar de muur verwezen. Klinkt niet heel aardig, maar is eigenlijk superefficiënt. Bij Health Food Wall aan de Kinkerstraat 66a trek je namelijk supersnel verse en gezonde maaltijden uit de muur. Weer eens wat anders dan de FEBO.

De trekmuur van Health Food Wall

De trekmuur van Health Food Wall

Healthy cheating bij SNCKBR in Utrecht

Lekker snacken kun je overigens ook goed bij SNCKBR in Utrecht. En niet die kaassouflés en krokketten vol vet, suiker en E-nummers maar producten die ‘vrij van bullshit’ zijn, in de woorden van SNCKBR zelf. Zondigen wordt gezondigen… en dat klinkt helemaal niet verkeerd met kapsalon, burgers en maple roasted tofu! Zou dit net zo lekker zijn als The Dutch Weed Burger Joint? Je vindt SNCKBR op Vredenburg 28 in Utrecht. 

Foto: SNCKBR Utrecht

Foto: SNCKBR Utrecht

Genieten bij de Vleesch Lobby

De Vegetarische slager, misschien wel de meest bijzondere slager van Nederland, heeft een nieuw telg aan de Slagersfamilie toegevoegd: één van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar alles om vlees draait. Of, correctie: vleesch. Want al het ‘vlees’ bij De Vleesch Lobby in Den Haag is plantaardig. Je vindt deze hotspot aan de Hooikade 4.

Het eilandgevoel op de Marker Wadden

Gewoon vijf eilanden  uit de grond (euh… het Markermeer) stampen is natuurlijk ook wel reden genoeg voor een plek in de hotspotlijst. De Marker Wadden, het nieuwe robuuste natuurgebied in het hart van Nederland, is een must visit voor natuurliefhebbers en watersporters! Het grootste eiland bestaat uit 250 hectare natuur boven en onder water en ligt maar 9 kilometer varen vanuit Lelystad. Trek die kekke wandelschoenen aan en stap 2, 5 of 6 kilometer over lange zand- en vlonderpaden. Als je dáár niet zen van wordt.

Foto: Chantal Bekker via Natuurmonumenten

Foto: Chantal Bekker via Natuurmonumenten

Verborgen tuinen Juni en Greens

Als je toch in Den Haag bent, ga dan ook even naar het Nutshuis. Daar vind je namelijk een café waar het altijd voelt alsof het juni is, al kom je in de herfst, winter, zomer of in het voorjaar. In de verborgen stadstuin kun je genieten van een high-tea, lunch of ontbijtje. Kom maar op met die zomervibes! Nog zo’n groen Haags pareltje is trouwens Greens: een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorgmoestuin. Denk een wisselend weekmenu met bijvoorbeeld bietenbrownies en canneloni. Yes please! 

Roffa’s favourite: Backyard Rotterdam

Misschien geen groene oase of verborgen tuin, maar wél een hele fijne hotspot midden in de stad: dat is Backyard Rotterdam. Hier geniet je de hele dag, elke dag van de week, in het plant based, vegan friendly restaurant. Het interieur is uitermate Instagramwaardig (velvet, industrieel, een schommel (!) en lekker huiselijk) en ook de kaart mag er wezen. Niet zo gek dat Backyard binnenkort dus uitbreidt naar de Foodhallen. Meer van dit graag!

Schommelen in de coolste tuin van Rotterdam

Schommelen in de coolste tuin van Rotterdam

Nog meer leuke hotspots, buiten de Randstad:

Voor als je niet genoeg kunt krijgen!

 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.