Natuur
Duurzaam ondernemen

De mooiste werkplekken in de natuur 

De zon schijnt en jij moet werken. Vergeet de kantoortuin en neem je laptop mee naar buiten!
29-06-2018 - door Maartje
KantoorKaravaan

Het is mooi weer en jij moet werken. Je hoéft natuurlijk niet in een koffietent, flexwerkplek of kantoortuin te gaan zitten, je kan ook de natuur in trekken en daar aan de slag gaan. Zo pak je wat vitamine D mee, word je niet om de haverklap onderbroken door collega's en uit onderzoek blijkt dat je in de natuur ook een stuk creatiever bent.

De plek dus als je wilt brainstormen met collega's, met een frisse blik naar je onderneming wilt kijken of gewoon eens in een prikkelarme omgeving wilt werken. Gelukkig zijn er al steeds meer plekken in Nederland waar jij je laptop kan openklappen in de natuur!

Kantoorkaravaan: mini-kantoor in de natuur

In 2016 hebben ze een succesvolle crowdfunding gedaan met hulp van ASN Bank om te kunnen starten met hun mobiele werkplek in de natuur: de KantoorKaravaan. Momenteel staan de KantoorKaravaans in Nieuwegein en Amsterdam en kun je voor €50 per persoon per dag gebruik maken van deze unieke werkplek met wifi, koffie & thee en stroom. Overigens kun je ook met een groepje gebruik maken van een KantoorKaravaan en een strippenkaart kopen als je vaker buiten wilt werken.

Kantoorkaravaan Nieuwegein De KantoorKaravaan in Nieuwegein staat middenin een paardeweide

Seats4Silence: kies je eigen werkplek in het groen

Seats2Meet kende je wellicht al van hun handige flexwerkplekken in de stad. Maar als je wat meer rust en groen zoekt, kun je terecht bij hun zusterbedrijf Seats4Silence. Daar vind je verschillende werkplekken in de natuur: Van boerderijen tot boomgaarden en een heus schip en van individuele werkplekken tot gave vergaderlocaties. Zelf zien we een dag werken in Kersentuin Ster wel zitten, helemaal tijdens het oogstseizoen in juni/juli. Als je van te voren reserveert kun je de hele dag gratis werken (er is koffie & wifi) en een kers of twee proeven.

Kersentuin STER in Schalkwijk  Kersentuin STER in Schalkwijk

Leaf the Office: je eigen bureau buiten

"Door je werkplek af en toe letterlijk naar de natuur te verleggen, kom je even los van het systeem waar je elke dag in zit. En kun je ervaren hoe goed dat doet." aldus Daphne van Leaf the Office. Samen met mede-ondernemer Ghislaine heeft zij een buitenwerkmeubel ontwikkeld, 'LEAF the desk'. Dit micro-kantoor heeft een stoel, bureaublad en stopcontact voor je laptop. Verder heeft het een dak (met zonnepaneel) en is het draaibaar, waardoor je zowel in de zon als in de schaduw kunt werken.

Er staan nu al twee LEAF's in de tuin van verzekeraar A.S.R. en Ghislaine & Daphne zijn op zoek naar andere bedrijven die hun buitenwerkmeubel willen aanschaffen. Tijd dus om dit onder de aandacht te brengen van je manager en je kantoortuin te verruilen voor de kantoor-tuin.

 LEAF the Desk in de tuin van A.S.R.

Landgoed Roggebotstaete: met je team het groen in

Als je nog geen teamdag of heisessie had staan, dan wil je er spontaan een plannen om maar met zijn allen naar Landgoed Roggebotstaete te kunnen. Deze bevindt zich in de polder in Flevoland en wordt door ondernemer Lennard omgetoverd tot eetbaar natuurgebied. In elk seizoen is het landgoed mooi en merk je meteen dat de inspiratie, creativiteit en ondernemerszin in overvloed aanwezig is.

Landgoed Roggebotstaete De kas op Landgoed Roggebotstaete is een van de locaties die je op het landgoed kunt gebruiken

Ideas Island: privé eiland om ongestoord te werken

Ook over de grens vind je hele inspirerende werkplekken in de natuur. Onze favoriet is Ideas Island in Zweden. Op dit privé eiland kun je één week lang met maximaal zes mensen werken aan je creatieve ondernemingsplannen. Je moet er alleen wel zelf naartoe roeien maar dat lijkt ons alleen maar een plus.

Ideas Island in Zweden Je eigen Zweedse privé-eiland om een week lang ongestoord op te kunnen werken

Is het prutweer buiten? No worries, ook dan kun je werken in een inspirerende groene omgeving. Deze vind je in ons overzicht van de leukste, overdekte, werkplekken in Nederland.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!