De meelworm en de krekel  

Naast duurzame kleding verkoopt Floortje Dessing sinds kort ook eetbare insecten
26-01-2017 - door Redactie

Nukuhiva, de winkelketen van Floortje Dessing, verkoopt modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. Sinds kort zijn ook eetbare insecten aan het assortiment toegevoegd.

Een kruidig borrelhapje

Ben je die zoutstengels en pinda's helemaal beu? Dan kun je vanaf nu aan de gekruide insecten als knapperig borrelhapje! Het Franse merk Jimini, sinds een paar weken te koop bij Nukuhiva, brengt de insecten op de Nederlandse markt. Zoals we lezen in een artikel op de website van de kledingwinkel zijn er meer dan 1900 eetbare insecten en brengt het eten ervan een hoop voordelen met zich mee.

De meelworm & de krekel

Insecten zijn arm aan vet en koolhydraten, bevatten grote hoeveelheden eiwit en zijn ook nog eens beter voor het milieu. Ze hebben namelijk weinig water en voeding nodig om te groeien. Bij Nukuhiva kun je nu terecht voor de meelworm en de krekel. Wel in aparte smaken, namelijk BBQ Onion en Komijn&Sesam. De insecten zijn gekruid, knapperig en direct te eten. Wat denken jullie ervan? Bakje krekels op tafel bij het volgende verjaardagsfeestje?

Borrelen 2.0

Wil je een keer iets anders op tafel toveren tijdens een feestje, duurzame hapjes, maar zijn insecten nog een stapje te ver? Wat dacht je van de Bieterbal? Een vegetarische snack van (hoe kan het ook anders) BIET! Zonder kunstmatige toevoegingen en (volgens de bedenker) minstens net zo lekker als de bitterbal! Of een worstje van Botanic Bikes natuurlijk, 55% groente uit reststromen + plantaardige eiwitten + kruiden + pitten + noten.

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.