Eten en drinken
Klimaat
Lifestyle

De leukste vegan warenhuizen 

Vegan producten zijn beter voor het klimaat én dieren. En in deze (online) warenhuizen kun je heerlijk shoppen.
28-11-2018 - door Maartje

Dat er steeds meer mensen een vegan lifestyle aanhangen is niet zo gek als je bedenkt dat het een stuk beter is voor het klimaat en uiteraard voor het welzijn van veel dieren.  We deelden al de leukste vegan hotspots met je waar je heerlijk kunt eten. Dit keer hebben we de beste vegan warenhuizen op een rijtje gezet.

Online

V-Markt: Communitylid Natascha droomt van een veganistische supermarkt in Utrecht en verkoopt nu al online. Je kunt bij haar terecht voor vegan foodartikelen en verzorgingsproducten.

Shop Like You Give a Damn: Ondernemers Stephan, Alex & Kim zijn lid van onze community en hebben bij ons dus een streepje voor. Daarbij hebben ze een hele vette online vegan webshop geopend met een ruim assortiment. Je kunt er terecht voor vegan kleding, vegan cosmetica, uiteraard vegan food én supplementen.

Stephan, Alex en Kim van Shop Like You Give a Damn

Amsterdam

Vega-Life: Een van de eerste vega (vegetarisch én vegan) winkels die we kenden. Hier vind je veel kleding, óók voor kinderen, verzorgingsproducten en boeken maar ook snoep en zelfs vegan condooms. Toch handig.

Vegabond: Het kleine maar fijne Vegabond op de Leliegracht is een lunchroom én vegan kruidenierswinkel waar je vegan ingredienten kan kopen voor je eigen vegan maaltijden. Van vegan kaas, tot mayonaise en vleesvervangers.

Geitenwollenwinkel: In de Geitenwollenwinkel van zussen Abigail en Lavinia is het verre van suf. Ze hebben een grote kledingcollecie, verzorgingsproducten en enkele vegan interieuritems. Zowel online als in de winkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

GeitenwollenwinkelVegan store Geitenwollenwinkel

Den Haag

Big-V Store: Ondernemer Martha Visser heeft grootste plannen voor haar vegan warenhuis in hartje Den Haag. Martha: "Ik droom van een warenhuis van minimaal 750m2 waar iedereen zich thuis voelt." Ze hoopt de deuren in 2019 te kunnen openen.

Rotterdam

Plantastic Health Hub: Begin januari openden in Rotterdam deze nieuwe vegan concept store. Ondernemers Cilla en Tom hebben een fijne plek gecreeërd waar je terecht kunt voor lekker eten én vegan lifestyleproducten.

Tom & Cilla voor hun nog te openen Plantastic Health Hub

Staat jouw favoriete vegan warenhuis of winkel er niet bij? Help us out en stuur een mailtje naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl, dan maken we de lijst compleet!

Meer vegan leesvoer

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!