Lifestyle

De leukste duurzame cadeaubonnen 

Leuk om te geven óf om jezelf mee te 'verrassen': deze duurzame cadeaubonnen maken jou én de wereld blij!
30-04-2020 - door Jessie
Gift card

Geef een gift card

Bij een cadeaubon denk je misschien meteen aan een oninspirerende plastic Bol.com-kaart of een VVV-bon, maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn namelijk ook héle toffe duurzame cadeaubonnen te verkrijgen. En met een cadeaubon kun je nú ondernemers supporten en later jezelf verrassen. Wij zetten de leukste bonnen voor je op een rijtje. Van Kringloopcadeaubon tot Duurzame Fashioncheque: deze wil je geven én zelf hebben. 

Coming soon: de Nationale Kringloopbon

Toen mede-oprichtster Lotte van der Zanden ontdekte dat nieuwe spullen kopen een van de meest milieuvervuilende gewoontes van Nederlanders is, besloot ze dat het anders moest. "Met de Nationale Kringloopbon hopen we mensen over de drempel van kringloopwinkels en andere tweedehands zaken te helpen en ook om het kado geven van tweedehands aan te moedigen. Het is tenslotte een cadeaubon!", vertelt ze. De bon is nog in ontwikkeling, maar wordt naar verwachting begin volgend jaar gelanceerd. "We hebben al een groepje trouwe volgers die onze ontwikkelingen bijhouden via instagram en facebook".

Dat er ook bij kringlopen behoefte is aan de bon staat in ieder geval al als een paal boven water. "Het idee van de bon wordt ontvangen met veel enthousiasme en we hebben al contact met de meeste grote kringloopketens in Nederland. Zij zien het als een mooie kans om hun doelgroep uit te breiden en nog meer hergebruik van spullen te stimuleren. Kringlopen kunnen zich al aanmelden voor onze interesselijst om straks als een van de eersten aangesloten te worden aan het platform van de Nationale Kringloopbon". Aftellen dus!

Nationale kringloopbonFoto's: Nationale Kringloopbon

Geef NIKS, of Wereldvrede

We schreven al eerder over NIKS en Wereldvrede, maar ook in dit lijstje mogen deze bijzondere bonnen natuurlijk niet ontbreken. Met de cadeaubon NIKS (van Greenpeace) doe je een donatie aan een natuurproject naar keuze. De Wereldvrede-cadeaubon hoort bij Amnesty International en is ideaal voor de wereldverbeteraar die zo min mogelijk spullen om zich heen wil verzamelen. 

Sustainable Fashion Giftcard

Deze cadeaubon 'draagt' de ontvanger altijd bij zich. Door vele gesprekken met vrienden, collega's, mensen uit de duurzame modesector, kwam oprichtster Nanette op het idee van de Sustainable Fashion Gift Card. De bon werd onlangs online gelanceerd, met onder andere een sustainable fashion bingo quiz. Daarnaast startte Nanette, in verband met de huidige crisis, een extra actie om duurzame fashion pioniers te supporten. Van 20 april tot en met 24 mei kan je meedoen aan de #SUPPORTYOURLOCAL crowdfunding op initiatief van de Sustainable Fashion Gift Card. Met deze crowdfunding steun je direct 50+ lokale duurzame mode-ondernemers.

Ook voor deze bon was volgens Nanette al snel interesse: "Toen ik rond de 35 partners had heb ik besloten geen actieve sales meer te doen. Je moet iedereen reviewen op duurzaamheid, de hele website moest gebouwd worden teksten geschreven, etc. We gaan nu met bijna 60 fashion pioniers live. Maar hierna ga we eer proactief op zoek naar nieuwe partners!". Extra leuk: met de cadeaubon hoef je niet alleen kleding te kopen. "De SFGC biedt mensen zoveel mogelijk opties om op en duurzame manier met kleding om te gaan. Dit kan zijn tweedehands kopen bij Kolifeur, lenen bij Bij Priester, leasen bij Mud Jeans, een workshop bij Monsak of het boek lezen van Agnes Esenkbrink over Fast Fashion".

Crowdfunding sustainable fashion Beeld: Sustainable Fashion Giftcard 

Ook communitylid Project Cece heeft een Fair Fashion Giftcard. Deze is online te besteden bij meer dan 50 merken. Ben je een echte online shopper? Check dan vooral de giftcard van Project Cece

Nationale groene cadeaubon

Bij de Nationale groene cadeaubon vind je producten van meer dan honderd duurzame merken. Uit ervaring weten we dat de nationale bon vooral in te wisselen is bij de webshops IkShopFair en IkShopGifvrij, waar je een divers aanbod kunt vinden van duurzame producten. Bij de aankoop van de bon steun je bovendien de Plastic Soup Foundation: 1% van de bon wordt hier aan gedoneerd.  Een andere optie is het geven van de EcoKadobon. Met deze bon kun je kiezen uit meer dan duizend cadeaus van 50 duurzame en fairtrade merken. Je krijgt de bon, als je kiest voor een geschenkverpakking, compleet met bloemenzaadjespapier. 

Geef een geredde maaltijd cadeau

Een cadeau geven en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan plús zorgen dat Instock het hoofd boven water kan houden tijdens de Coronacrisis? Dan moet je de cadeaubon van Instock hebben. De bon is drie jaar geldig en in delen te gebruiken. Je kunt hem niet alleen inwisselen voor een etentje, maar ook voor een dag vergaderen, private dining of verjaardagsfeestje. Yes! 

Instock GiftcardFoto: Instock

Ideaal kraamcadeau: een cadeaubon

Ben je bang dat de kersverse ouders allerlei dubbele kraamcadeaus ontvangen? Geef dan de cadeaubon van De Kleine Vogelaar. Op deze ecowebshop vind je allerlei duurzame en fairtrade producten voor kleintjes. Ook communitylid Studio JUX heeft de allerleukste cadeaus voor de nieuwe kleine spruit. En door te kopen bij Studio JUX support je ook de kledingmakers in hun eigen atelier in Nepal. Je vindt de Gift Card van Studio JUX online. 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.