Duurzaam ondernemen

De beste podcasts voor ondernemers 

Met deze podcasts kun jij je ondernemerskills aanscherpen wanneer en waar je maar wil. Dit zijn onze aanraders.
12-06-2018 - door Maartje
Ondernemer

Foto: Trust Katsande

Als ondernemer ben je altijd druk en zeker als je net begint heb je veel behoefte aan kennis, maar weinig tijd & geld om cursussen of trainingen te volgen. Dan kunnen podcasts een hele handige manier zijn om te leren over zaken als marketing, sales en branding.

Er zijn ontzettend veel experts en ondernemers die via podcasts hun kennis en tips met jou delen. De truc is om de juiste podcast te vinden. Dat uitzoekwerk hebben we al voor je gedaan en hieronder vind je een overzicht van goede podcasts in verschillende categorieën.

Podcasts met ondernemerslessen

Ondernemers die hun lessen, tips en advies met je delen, beter kan niet.

 • How I built this  Presentator Guy Raz spreekt met succesvolle ondernemers als Yvon Chouinard van Patagonia en dé Ben & Jerry (van het ijs dus) over hun onderneming. Heel interessante verhalen en een enorme schatkist aan kennis die je binnen 45 tot 60 minuten geserveerd krijgt.
 • SproutCast  In de uitzendingen van SproutCast praat presentator Julia Duffy met (Australische) ondernemers over hun social enterprise. In korte podcasts van circa 20 minuten maak je kennis met enthousiaste duurzame ondernemers. Inspirerend en ideaal luistermateriaal voor een treinrit.
 • The Fizzle  Het driekoppige team van The Fizzle brengt je elke week een nieuwe podcast met titels als "Yes You Can Earn an Independent Living Doing Something You Care About". Ze richten zich specifiek op creatieve ondernemers die met hun bedrijf een positieve bijdrage willen leveren aan de wereld. De podcasts duren zo'n 45 minuten.
 • How to fail  Presentatoren Kirsten en Justina halen de schaamte weg rond falen en interviewen ondernemers bij wie niet alles even succesvol verliep. Op een luchtige manier kun je leren van de fouten van anderen én word je duidelijk gemaakt dat falen normaler is dan je denkt. Best wel lekker om naar te luisteren als het even tegenzit. Afleveringen duren zo'n 45-60 minuten.
 • Seth Godin's start up school   Marketeer en ondernemer Seth Godin heeft zijn sporen al ruim verdiend en deelt zijn kennis via bestsellers en nu ook via podcasts. In zijn gratis (!) 'Start up school' serie bespreekt hij zaken als financiering voor je onderneming en hoe je inkomsten kunt genereren maar uiteraard steek je ook veel op over marketing en storytelling.

 Deze podcasts zijn goedkoper én sneller dan een stapel boeken doorspitten.

Podcasts over marketing & growthacking

Dat marketing belangrijk is voor de groei van je bedrijf weet je natuurlijk allang. En heb je ook al van growthacking gehoord? Deze podcasts delen succesvolle marketingstrategieen en slimme 'hacks' om je onderneming te laten floreren.

 • Online marketing made easy  Amy Porterfield is Amerikaanse en dat komt duidelijk in haar podcasts naar voren, de superlatieven vliegen je om de oren. Maar ze deelt ook vrijelijk haar kennis over online marketing, van e-mailstrategieën tot de nieuwste social media updates. Aanraders zijn 'How to get noticed online when you're just getting started' en 'All about Instagram ads'. Afleveringen duren zo'n 30-45 minuten.
 • Digital Marketing podcasts  Ook in deze podcast leer je de ins and outs van online marketing, van hoe je een sterke AdWords-campagne voert tot het optimaal inrichten van je Google Analytics-rapport en content marketing. Experts Ciaran en Daniel geven je in 25 minuten de laatste updates, handige tools en strategieën in een helder en begrijpelijk verhaal.
 • I love marketing  Presentatieduo Dean & Joe gaan in gesprek met ervaren marketeers die hun succcesrecepten met jou delen. Elke twee weken is er een verse podcast met onderwerpen als de 'nine word email' of hoe je meer leads genereert. De lengte varieërt van een kwartiertje tot zelfs vijf kwartier en er is een gigantische database aan podcasts om tussen te browsen.
 • The Next Step  Deze korte podcast serie uit 2017 van BNR gaat geheel over groei en behandelt onderwerpen als financiering voor groei tot internationale groei. Goed om eens een Nederlands perspectief te beluisteren tussen al het Amerikaanse podcast geweld. Afleveringen duren 30 minuten.

 Podcasts over sales & marketing voor je onderneming

Sales podcasts

Voor veel ondernemers is het best een uitdaging, het opzetten van een goede salesstrategie. Deze podcasts helpen je op weg, hoewel ook hier het advies is om de Amerikaanse insteek goed door te vertalen naar je eigen (Nederlandse) markt.

 • Sales hacks for Startup Hustlers  Gericht op startende ondernemers vertelt sales expert Steli Efti je meer over hoe je jouw product of dienst het beste aan de man kunt brengen. Met een breed scala aan onderwerpen en topics als "When (and How) To Scale Your Business With Resellers And Channel Sales Partners" tot "How to create a killer startup pitch". De podcasts varieren in lengte, en duren tussen de 10 en 30 minuten.
 • The advanced selling podcast  Richt jij je op een B2B markt? Dan is deze podcast iets voor jou. Alle belangrijke sales technieken worden besproken en toegepast in een business to business context. Afleveringen duren zo'n 15 tot 20 minuten.
 • Startup Sales Podcast  De mensen van Bowery Cap hebben een hele serie podcasts gemaakt gericht op startups. In een half uurtje praten experts op verschillende salesterreinen je bij. Iets zakelijker en minder luchthartig dan een aantal van de andere podcasts die we hier hebben benoemd.

Podcasts met Voor de Wereld van Morgen ondernemers

Wil je meer weten over de andere ondernemers in onze community? Samen met een expert van ASN Bank vertellen deze ondernemers hoe zij grote problemen oplossen met hun duurzame start-up. Inspirerende verhalen!

   

Valerie van Knakwortel tijdens de podcast

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!