Lifestyle
Duurzaam ondernemen

De beste duurzame planners en journals 

Yes, dit wordt jouw jaar! En met deze planners maak je er een gestructureerd succes van.
31-12-2019 - door Jessie
De planners en journals van Essentialiving

De planners en journals van Essentialiving

Heb je honderd-en-een ideeën om de wereld te verbeteren, maar blijven ze als losse flarden in je hoofd hangen? Herkenbaar. Maar eigenlijk is het natuurlijk superzonde! Daarom gingen we op zoek naar de beste duurzame planners en journals, zodat je van dit jaar een supergestructureerd succes kunt maken! 

Essentialiving Planner, Journal & Focus Book 

De planners van Essentialiving zijn ontstaan uit de levensfilosofie van de Nederlandse Gaby. "In onze wereld vol keuzemogelijkheden, waarin tijd een schaars goed lijkt, waarin we overspoeld worden door prikkels van buitenaf, waarin we zoveel dingen graag willen doen, hebben en zijn, komt Essentialiving met een aantal tools die je ondersteunt bij het vinden van rust en ruimte in je hoofd en in je leven. In onze wereld vol keuzemogelijkheden, waarin tijd een schaars goed lijkt, waarin we overspoeld worden door prikkels van buitenaf, waarin we zoveel dingen graag willen doen, hebben en zijn, komt Essentialiving met een aantal tools die je ondersteunt bij het vinden van rust en ruimte in je hoofd en in je leven.".

Er is een Essentialiving Planner (29,95) die helpt bij het aanbrengen van focus en het structureren van je dagelijks leven. Daarnast ontwikkelde Gaby de Essentialiving Journal (19,95), die helpt bij een positieve mindset. Dagelijks kun je in dit journal vragen beantwoorden, die je even stil laten staan en laten focussen. En voor ondernemers is ook het Focus Book (16,95) perfect: het gaat hierbij niet alleen om het halen van je doelen, maar ook om geïnspireerd te handelen uit je intrinsieke drijfveren. Last but not least: Gaby vertelde ons dat er eind januari een product speciaal voor ondernemers beschikbaar komt. Stay tuned!

Essentialiving planners

Foto: de Essentialiving Journal en het Focus book 

Je eigen bullet journal

Wil je je planner of agenda helemaal zelf inrichten? Dan is een bullet journal een slim idee. Redactielid Maartje probeerde het bullet journallen uit, met deze techniek van Ryder Caroll. Ook online vind je ontzettend veel inspiratie. Zoek op YouTube of Pinterest naar 'BuJo ideas' en ontdek jouw favoriete methode en indeling. Je vindt bullet journals in allerlei soorten en maten, en kunt er ook zelf eentje in elkaar knutselen van een 'normaal' schrift of oude restjes papier. Houd je het het liefst zo simpel mogelijk? Dan is deze Minimal Bullet Journal Setup van Pick Up Limes een goed voorbeeld: 

Intelligent change Productivity planner

De Productivity Planner van Intelligent Change is aan de andere kant van de oceaan de ultieme favoriet. De planner, die gerealiseerd is met een crowdfundingcampagne en waar al meer dan 200.000 exemplaren van zijn verkocht, werd onder andere in The New York Times en The Huffington Post omschreven als één van de handigste planners om je productiviteit te verhogen.

De planner zorgt ervoor dat je prioriteiten stelt - zeker als je ondernemer bent héél handig - en dat je je meest urgente taken als eerste afmaakt. Hij is ingericht op de Pomodoro-techniek: een techniek waarbij je in blokken van 25 en 5 minuten werkt. Aan het begin van de week en dag stel je bijvoorbeeld je vijf belangrijkste taken vast. Deze voer je als eerste uit. Daarnaast vind je in de planner wekelijkse reviews én reflecties op wat er niet volgens plan ging. 

Intelligent Change productivity planner

De Productivity planner van Intelligent Change

Google Calendar

Geen papier, en overal toegang tot je afspraken. De kalenderfunctie van Google is volledig digitaal en vanaf je telefoon of computer te gebruiken. Het systeem werkt overzichtelijk met blokken die je in je agenda voor afspraken reserveert. Een Google Calendar gebruiken is gratis (behalve dat je natuurlijk je gegevens met Google deelt). 

Greenstory uitwisbaar notebook en planner

Een planner en notitieboek om oneindig te gebruiken? Wel zo duurzaam! Greenstory ontwikkelde een uitwisbaar whiteboard notitieboek, die je helemaal zelf kunt samenstellen. Je kunt plannerpagina's, to do pagina's en projectpagina's toevoegen, zodat je al jouw plannen en ideeën kunt uitstippelen. Greenstory biedt bovendien vegan leren hoezen aan en verschillende kaften, zodat je jouw notitieboek zo veelzijdig kunt maken als je wilt.

En is je project afgelopen? Dan wis je alles met een beetje water gewoon weer uit. De boeken zijn er vanaf 16,50 en alleen online te koop. Alle bestellingen worden plasticvrij verpakt en verzonden.  

Greenstory whiteboard notebook

Het Whiteboard Notebook van Greenstory

A-planner van luxe linnen

Deze A-planner van het Nederlandse merk A-journal staat heel netjes op je vergadertafel, dankzij een luxe linnen kaft (24,99). In de planner vind je een weekindeling, lijstjes en overzichten.

"Deze planner is ontworpen om je wat vaker stil te laten staan bij dingen. Net als een dagboek, nodigt het je uit om momenten en gedachten vast te leggen in inkt. Met de dagelijkse to do lijstjes heb je een gerichte focus, maar er is ook genoeg ruimte voor spontane ideeën.", vertellen de makers erover. 

 

 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.