De Ark van Noach, maar dan net ff anders 

27-07-2016 - door Redactie
Innovatieve tinyhome van Green Builder Media

Innovatieve tinyhome van Green Builder Media

Duurzaam wonen is erg belangrijk in de huidige samenleving, want er is steeds minder ruimte in drukbevolkte steden. Er is bijvoorbeeld het duurzame dorp in Almere of HAUT in Amsterdam. En ook de vele tiny homes waar we over bloggen. Hier nog een mooi exemplaar van de volgende generatie duurzaam wonen.

Een slim arkje

Green Builder Media heeft een lange geschiedenis in de innovatie wereld. Dit keer zijn ze een samenwerking aangegaan om dit innovatieve tinyhome te bedenken. Naast heel duurzaam, is het ook een heel slim huisje. Zo heeft het een slimme thermostaat met vele extra’s. Hiermee regel je zaken zoals water, elektriciteit en meer simpel via een tablet. Daarnaast resulteren de enorm efficiënte zonnepanelen, goede isolatie en speciale ramen in een energiegebruik van 0 (netto!).

Voel je Noach, soort van

Het huisje is gebaseerd op de Ark van Noach, het bekende bijbelverhaal. Maar uiteraard wel met een modern vleugje. Oprichter Jim Gregory liet weten: “Met The Arch Home laten we efficiëntere manieren om te bouwen zien, maar we laten ook zien dat er een markt is voor kleinere, duurzame en functionelere woningen.” Dit doen ze door allerlei slimme technieken te combineren. Hoeveel dieren er in de Ark passen passen is ons niet bekend. En met een stijgende zeespiegel kom je niet erg ver met dit huisje: hij vaart namelijk - in tegenstelling tot die van Noach - niet. Maar dan alsnog is het een mooi voorbeeld van innovatie in de huizenwereld. Zou jij er willen wonen?

Neem een rondleiding door The Arc Home:

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.