Lifestyle

De agendahighlights van november 

Het is wintertijd. Vecht tegen je aandrang om op de bank achter Netflix te kruipen want er gebeurt heel veel leuks buiten de deur!
31-10-2018 - door Maartje
Foto: Pablo Heimplatz

Foto: Pablo Heimplatz

Onze persoonlijke hoogtepunt deze maand is natuurlijk de finale van de ASN Bank Wereldprijs in Rotterdam (er zijn nog een paar kaartjes!), maar er is nog zó veel meer te doen deze maand!

Get dirty

Handen uit de mouwen en planten maar! Zaterdag 3 november organiseren The Pollinators het Tree Fest in Amsterdam. Een boomplantdag on steriods want naast bomen planten kun je ook workshops volgen, lekker eten en muziek luisteren. Lekker buiten de stad vergroenen in een festivalsfeer, tof initiatief! Nog meer karmapunten (én een grote geldprijs) kun je verdienen als je 17 & 18 november meedoet met de Hackathon for Peace, Justice & Security in Den Haag.

Een man die zeker niet bang is om zijn handen vuil te maken en de strijd aan te gaan is Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer. Hij strijdt al ruim 4 jaar tegen zwerfafval in zee en vóór statiegeld op plastic flesjes. Op zaterdag 17 november kun je hem ontmoeten in Wijk aan Zee en zijn documentaire "From Source to Sea" bekijken.

Inspiratie voor je onderneming

Je kunt deze maand weer veel inspiratie opdoen voor je onderneming. Op 12 november organiseert Pakhuis de Zwijger een bijeenkomst over hoe we maatschappelijk verantwoord ondernemen dé norm in Nederland kunnen maken waarbij o.a. Mark Hillen van Social Enterprise aan het woord komt. Op 14 november mag je natuurlijk de finale van de ASN Bank Wereldprijs 2018 niet missen, je kan niet anders dan geinspireerd raken door de zes innovatieve finalisten.

Op 27 november organiseren ze in BlueCity een avond over de Blue Economy. Onder leiding van Gunther Pauli maak je kennis met ondernemers die daar al hard aan werken, van Rotterzwam tot Semilla Sanitation Hubs.

Onze selectie voor november

Maar er gebeurt nog veel meer! Onze hele selectie van evenementen in november vind je hieronder.

Heb jij een evenement of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!