Lifestyle

De agendahighlights van maart  

Onze selectie van de leukste & meest inspirerende evenementen van deze maand.
01-03-2018 - door Maartje
Evenementenkalender maart 2018

Of je nou dol bent op de wilde natuur of toch kiest voor een urban jungle, deze maand barst van de aandacht voor alles wat groeit en bloeit.  Wij hebben voor jou een tintelgroene selectie gemaakt zodat jij deze maand een gezonde dosis natuur tot je kan nemen!

Planten eten

Inmiddels weet zelfs de meest verstokte vleeseter dat het beter voor de planeet is om een beetje minder steak te eten. En dat is deze maand helemaal makkelijk te doen, tijdens de Vegetarische Restaurantweek bijvoorbeeld waar je bij een legio hipsterproof restaurants vegetarisch kunt lunchen of dineren voor een speciale, lage, prijs. Er doen ruim 250 restaurants mee in heel Nederland dus er valt genoeg te kiezen.

De vegetarische restaurantweek De Vegetarische Restaurantweek vindt plaats van 5 t/m 11 maart

Op 10 en 11 maart vindt in de Jaarbeurs het VeggieWorld evenement plaats waar alles in het teken staat van plantaardig eten. Hier kun je ook veel VDWVM-ondernemers ontmoeten, zo presenteert Charly's all is fair haar vegan kazen, kun je er uiteraard een Dutch Weed Burger snacken of een innovatief Planti-worstje proberen en het aftoppen met fijne zoetigheid van Sharp Sharp.

Eco-elite of toch maar eco-doener?

Nou kun je je deze maand heerlijk opsluiten in een bioscoopzaak om te genieten van de natuur (check alle filmvertoningen in ons totaaloverzicht hieronder), maar wissel het eens af met een boeiende lezing. Wij tippen die van Studium Generale over de eco-elite waar wordt getracht om duurzaamheid weer iets van ons allemaal te maken en niet alleen van mensen die een Tesla kunnen betalen.

Project Schone Schie Tommy wil samen met jou de oevers van de Schie opruimen. Powerrrr to the crowd!

Wat nou eco-elite? Eco-doeners zijn we! Steek je handen uit de mouwen en kom 24 maart meedoen met Project Schone Schie. No-nonsense doener Tommy Kleyn wil daar met zoveel mogelijk mensen aan de slag om 1,6km oever van de Schie afvalvrij te maken. Zelfs als je maar een halfuurtje hebt, ben je van harte welkom dus meld je hier aan.

En ook: ga stemmen.

Omdat natuur nou eenmaal óók door onze overheid beschermd moet worden vragen we je of je alst-je-blieft wil gaan stemmen op 21 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. En vergeet ook dat referendum over de Sleepwet niet, Arjen Lubach heeft héél hard zijn best gedaan zodat jij je hierover kunt uitspreken. Dus give the brother some love en geef je mening (die je in dit debat overigens nog kunt vormen).

Onze agendapicks voor maart

Wat ga jij doen in deze eerste lentemaand? Deel je ervaringen met ons op Twitter & Instagram met de hashtag #VDWVM. Dat het maar snel terrasjesweer mag worden!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!