Eten en drinken
Klimaat
Lifestyle
Duurzaam ondernemen

Dag McDonalds, hallo Dutch Weed Burger Joint!  

The Dutch Weed Burger Joint is het eerste, volledig plantaardige fastfood restaurant van Nederland!
07-06-2017 - door Maartje
Dutch Weed Burger

Dahaaag, McDonalds!

De Dutch Weed Burger maakt al enige tijd furore op festivals en feesten. Vanaf juni 2017 kun je echter je wanneer je maar wilt je tanden zetten in dit plantaardige fastfood, want dan opent The Dutch Weed Burger Joint haar deuren, aan de Nicolaas Beetsstraat 47 in Amsterdam!

Op het menu vind je 'bekende' gerechten als hotdogs, shoarma en hamburgers maar dan plantaardig. En dat is hard nodig, want ons ecosysteem kan onze huidige vleesconsumptie niet aan. De drijvende krachten achter The Dutch Weed Burger zijn Mark Kulsdom en Lisette Kreischer. Lisette is al lang lid van Voor de Wereld van Morgen en timmert met haar kookboeken en foodconcepten hard aan de plantaardige weg.

We vroegen haar alles over wat nu al dé nieuwe hotspot van Amsterdam gaat zijn: The Dutch Weed Burger Joint.

Het is jullie missie om plantaardig eten mainstream te maken. Wat zijn denk je nu de grootste vooroordelen die dit in de weg staan?

Er zijn er helaas nog teveel, maar gelukkig is de plantaardige movement in opmars. De meest gehoorde opmerkingen zijn echter nog altijd: je hebt dierlijke voeding nodig, eiwitten haal je uit vlees, calcium uit melk, omega 3 uit vis, ijzer uit rood vlees, plantaardige voeding is duur, lastig, we horen vlees te eten, we doden dieren al sinds de oertijd, dus het is toch natuurlijk, en ga zo maar door. Allen weerlegbaar en gelukkig wordt bij veel vooroordelen inmiddels het tegendeel bewezen, door ervaring en door wetenschap.

Jullie trokken al even rond met jullie Dutch Weed Burger, wat heeft jullie doen besluiten om een restaurant te openen?

Het was als sinds de geboorte van The Dutch Weed Burger de droom van Mark, mijn compagnon, en mijzelf om een tegengeluid te geven aan McDonalds, om binnen de fast food industrie een plantaardige transitie te accelereren en om voor eens en voor altijd te bewijzen dat plantaardige voeding here to stay is en we door zullen blijven gaan tot dierenleed de wereld uit is en mensen genieten van de kracht van planten. 

The Dutch Weed Burger Joint is een vervolgstap na jarenlang te hebben gewerkt vanuit mobiele keukens, is het tijd voor een vaste plek, waar we ons gedroomde menu eindelijk aan de hongerige massa’s kunnen serveren.

Op het menu bij The Dutch Weed Burger Joint: Plantaardig fastfood!

Blijft het bij één restaurant of hebben jullie plannen voor meerdere TDWBJ’s?

We gaan ons eerst focussen op een plek en gaan zeker nadenken over uitbreiding, wanneer de vraag uit andere steden gaat komen, zowel van binnen- en buitenland.

The Dutch Weed Burger is onderdeel van de VDWVM-community. Heeft de community geholpen bij jullie succes en zo ja, hoe?

VDWVM stond aan de wieg van onze reis. Mark en ik hadden een droom, een visie. We legden die voor aan Asceline van de ASN Bank. Ze keek ons in de ogen en gaf ons het vertrouwen om met een budget naar NYC af te reizen om daar een documentaire te schieten over de toekomst van ons voedsel. Het was daar dat TDWB werd geboren.

Je bent zelf al enige jaren aan het ondernemen, wat raad je beginnende, duurzame, ondernemers aan?

Geloof, droom en beweeg! Laat je NOOIT remmen door geld. Energie en vertrouwen zijn de hoofdingrediënten. Je bent als individu onderdeel van deze planeet en dus iedere stap die jij zet doet er toe. Neem verantwoordelijkheid en gebruik het ondernemen om die verantwoordelijkheid handen en voeten te geven en bij te dragen aan deze prachtige planeet waar iedereen, alle wezens, samen op te leven hebben. Laat dat in harmonie zijn en zorg dat jouw onderneming daar aan bijdraagt.

The Dutch Weed Burger Joint

Op de social media kanalen van The Dutch Weed Burger en Lisette Kreischer zien we al de heerlijkste snacks voorbij komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rainbow sWeeds, Mylkshakes of The Dutch Weed Dog? Ja, wij kregen er ook trek van. 

Woensdag 21 jun opent The Dutch Weed Burger Joint haar deuren! Het adres is Nicolaas Beetsstraat 47, 1053 RL, Amsterdam. Welk gerecht ga jij proeven?

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!