Booking.com en Rooftop Revolution maken hoteldaken groener 

Een dak is dé plek om de natuur zijn gang te laten gaan: plant wat mos, gras en struikjes en gij zult versteld staan van het resultaat.
02-05-2018 - door Roos
Foto: Chuttersnap

Foto: Chuttersnap

De grote stad groener maken is best lastig. Zelf kun je natuurlijk van alles doen, zoals je balkon pimpen, een geveltuintje maken of samen met de buren de perkjes in de straat aanpakken. Vaak blijft er één plek met veel potentieel onbenut: je dak.

Eerder schreven we al een blog over hoe Rooftop Revolution jou helpt bij het vergroenen van je dak. Maar er is nieuws! Hotelplatform Booking.com is errug gecharmeerd van het initiatief en daarom krijgen 450 (!) Amsterdamse hoteleigenaren van hen een gratis dakscan.  

Amsterdamse hotels gaan groener  

Wij kijken al handenwrijvend uit naar de zomer van 2019, want door alle gratis dakscans komen er vast een hoop groene daken en dus héél veel nieuwe hotspots bij. En dat is een win-win: jij kunt terrassen met goed uitzicht en de stad heeft er weer een biodiverse hotspot bij. Wil je dit soort duuzame initiatieven van hotels nu steunen? Ga dan een drankje doen bij één van de al opgeleverde daktuinen. 

Deze hotels hebben een groene rooftop bar:

  • Zoku (Weesperstraat, Amsterdam)
  • Hotel Casa (Eerste Ringdijkstraat, Amsterdam)
  • Hotel Andaz (Prinsengracht, Amsterdam)
  • Conscious Hotel Vondelpark (Overtoom, Amsterdam)

 Foto: Cherry Laithang

Booking.com komt op voor de bij

De samenwerking tussen Rooftop Revolution en Booking.com gaat verder dan alleen gratis dakscans. De kick-off van het partnership vond plaats op de jaarlijkse bijeenkomst voor werknemers van Booking.com. Samen plantten ze maar liefst 15.000 zaadjes die in de komende tijd moeten uitgroeien tot bij-vriendelijke planten voor Rooftop Revolution - om zo iets terug te geven aan de stad Amsterdam.

We spraken duurzaamheidsmanager Kiki Calis, die het project voor Booking.com opzette. "Het is heel mooi om te zien dat een organisatie niet alleen iets voor zichzelf organiseert, maar ook voor de stad. Iets terug doen geeft een goed gevoel en het is tof om daar onderdeel van te zijn." In het Beatrixpark bouwde het personeel van Booking.com bovendien vier insectenhotels - en dat is goed nieuws voor de biodiversiteit. Zo'n hotel voor beestjes kun je trouwens ook gewoon in je eigen tuin bouwen.

De 450 gratis dakscans voor Amsterdamse hotels leiden dus hopelijk tot daken vol groen. Met zo'n scan worden de mogelijkheden in kaart gebracht en dat geeft hoteleigenaren weer een makkelijk opstapje naar een green roof. Eén van de hotels wint zelfs een complete daktransformatie: de lay-out van alle planten, struiken, bloemen, kassen en zitjes wordt gratis en voor niks ontworpen én geïnstalleerd.

Profile picture for user roosvanderkloet_88859
Roos
Auteur
Roos is community manager bij Voor de Wereld van Morgen. Heb je een goed idee voor een duurzaam initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!