Bomen planten uit naam van Trump's onkunde 

Make Earth Great Again

22-05-2017
trump forest

Plant jij een boom uit naam van Donald Trump?

Donald J. Trump. Er is veel op de beste man aan te merken, maar een van de meest verontrustende dingen is dat hij fervent ontkenner is van klimaatverandering. Twee ondernemers uit Nieuw-Zeeland hebben nu een ludieke manier bedacht om Trump tegengas te bieden.

Trump, ontkenner van klimaatverandering

Het staat als een paal boven water dat Trump - ondanks tonnen aan wetenschappelijk bewijs - niet gelooft in klimaatverandering. In een speech tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen lachte Trump wetenschappers die het over dit onderwerp hebben uit, omdat het buiten sneeuwde. En hij noemde het een complot van de Chinezen, die er de Amerikaanse economie mee zouden willen dwarszitten. Hij beloofde kolenmijnen te heropenen. Oh, en hij heeft ook nog eens flink bezuinigd op de Environmental Protection Agency, de Amerikaanse organisatie die onderzoek doet naar klimaat en milieu.

Trump, Trump, Trump... *schud hoofd*

Trump Forest

"Dit kan zo niet langer", dachten Adrien Taylor en Daniel Price. "De machtigste man van de wereld gelooft niet in simpele klimaatwetenschap. Dat zou iedereen moeten verontrusten." En dus kwamen ze op het idee van Trump Forest. Adrien Taylor, sociaal ondernemer die in het dagelijks leven petten maakt van afval, laat weten: "We weten dat Trump houdt van dingen waar zijn naam aan hangt: Trump Towers, Trump Golf, Trump Vodka en ga zo maar door. Wij dachten dat ie Trump Forest ook wel leuk zou vinden."

Een wereldwijd bos

Het Trump Forest moet een wereldwijd bos worden. Het idee is dat je een donatie doet uit naam van Trump aan een lokaal initiatief dat bomen plant. De organisatoren vragen alleen of je een bewijs van betaling op stuurt. Zo kunnen zij precies bijhouden waar en hoeveel bomen er bij komen. Allemaal onder de leus 'where ignorace grows trees' - onkunde doet bomen groeien. Of, in de woorden van Adrien Taylor: "We're planting a global forest to offset Trump's monumental stupidity."

Doe mee!

Wil jij ook bijdragen aan het Trump Forest? Dat kan! In Nederland kun je bijvoorbeeld een donatie doen aan Trees for All. Zorg er wel even voor dat je het uit naam van Donald Trump doet én stuur je bewijs van donatie op naar het team van Trump Forest. En meedoen is hoognodig. Adrien en Daniel geven alvast het goede voorbeeld. Zij doneerden 1000 bomen aan het Nieuw-Zeelandse Eden Reforestation Project: "Zolang de aarde blijft opwarmen richting het kritische punt, kunnen we deze onkunde van onze president niet gebruiken. En alleen wij kunnen daar wat aan doen." Wil je liever niet doneren, maar toch bijdragen aan een groenere wereld? Gebruik dan de zoekmachine Ecosia. Zij doneert 80% van haar advertentieopbrengsten aan bomenplantprogramma's.

Klimaatwetenschapper Daniel Price (l) en sociaal ondernemer Adrien Taylor (r) (foto: TrumpForest.com)