Blisters en snoepverpakking... 

20-04-2015
Plasticafval

Je antwoord is goed! Blisters van onder andere tandenborstels, snoeren, batterijen etc. kunnen bij het plastic afval. De kartonnen achterzijde moet je wel even verwijderen en bij het oud papier gooien, maar het plastic mag gewoon bij het plasticafval. Snoepverpakking, zoals een plastic zakje waar drop, winegums, vruchtenhartjes of andere snoep in zit, mag ook bij het plastic afval. Wil je weten wat er nog meer bij het plasticafval kan? Hier vind je een overzicht.

Wereld Recycle Week

De Wereld Recycle Week heeft als doel om mensen bewust te maken van de hoeveelheid plasticafval en er voor te zorgen dat hier iets aan wordt gedaan. Er is de afgelopen 10 jaar meer plastic geproduceerd dan ooit te voren en een groot deel daarvan is in de natuur terecht gekomen. Dit stopt alleen als iedereen daar aan mee helpt. De Wereld Recycle Week activeert mensen om plastic te recyclen, zodat het niet in de natuur terecht komt.

Wat gebeurt er met het plastic

Miljoenen kilo’s plastic worden er in Nederland weggegooid. Het is dus belangrijk dat dit goed wordt gescheiden. Wanneer het plastic is opgehaald, wordt het gesorteerd op type kunststof. Dat wordt verwerkt tot grondstof en daarvan worden weer nieuwe producten gemaakt. Dat kan speelgoed zijn maar je ziet ook steeds vaker dat kleren van gerecycled plastic worden gemaakt. Bekijk het filmpje om te zien hoe plastic recyclen in zijn werking gaat.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.