Groene stad
Tiny houses

Bewaak je terrein met Tiny Houses 

Projectontwikkelaar BPD wil haar terrein laten bewaken door tiny house bewoners.
14-11-2016 - door Maartje
Tiny House

Tiny houses in plaats van beveiligingsbedrijf?

Projectontwikkelaar BPD overweegt om een tijdelijke woonwijk met zelfvoorzienende tiny houses te plaatsen op het terrein van haar nieuwste project als alternatief voor een beveiligingsbedrijf. In Den Haag is al groen licht gegeven.

„Een wijk met tiny houses is vriendelijker dan een bewaker met een zaklamp”, aldus Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD. Het terrein van de Melkfabriek in Arnhem wordt door BPD ontwikkeld tot een duurzame wijk waar energie wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen, er veel ruimte is voor de natuur en er op collectieve mobiliteit wordt ingezet.

Groen licht voor Tiny Houses: Erasmus

In Den Haag is al groen licht gegeven voor het plaatsen van vijf tiny houses door BPD. De huisjes krijgen een plek bij Proeftuin Erasmusveld, aldus wethouder Joris Wijsmuller tijdens de Provada in Amsterdam. De komende twee jaar worden de vijf huisjes bewoond door jonge starters.  Ook in de rest van Nederland zijn op steeds meer plekken tiny houses te vinden. Dit zijn onze favoriete blogs over het onderwerp: 

Tiny Houses bezig aan opmars

Marjolein Jonker, een van de eerste Nederlandse tiny house bewoners, heeft onlangs de stichting Tiny House Nederland opgericht. Ze deelt hier haar tips voor mensen die ook interesse hebben in het bewonen van een tiny house. “De Tiny House Movement is een wereldwijd fenomeen”, aldus Marjolein. "Een groeiende groep mensen wordt wakker en beseft dat ze hun leven anders in willen richten: minder consumeren, meer gericht op ervaringen, beter voor de aarde zorgen, meer vrijheid. De Tiny House Movement is een antwoord op die behoefte en maakt het realiseren van een beter leven voor veel mensen bereikbaar.”

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!