Bestelbusjes maken plaats voor flexibele fietskoerier 

De grote opmars van fietskoeriers bewijst dat Nederland een echt fietsland is.
15-08-2017
Bestelbusjes maken plaats voor flexibele fietskoerier

Bestelbusjes maken plaats voor flexibele fietskoerier

Steeds meer ondernemingen zien het duurzame nut van de tweewieler in. Dat is mooi, want het aantal online bestellingen groeit ieder jaar en dat heeft een flinke impact op het milieu. Deze ondernemers bewijzen dat het ook anders kan. En dan is het natuurlijk helemaal mooi meegenomen dat fietsen ook nog eens gelukkig maakt!

40.000 pakketjes

Alleen al in Amsterdam worden dagelijks 40.000 pakketjes afgeleverd. Naar schatting zal dit aantal binnen tien jaar verdubbelen. Vooral de vraag naar het thuis afleveren van levensmiddelen, zoals maaltijdboxen, boodschappen en avondmaaltijden, groeit. Maar een verdubbeling van het aantal bestelbusjes kan de hoofdstad niet aan. De komst van fietskoeriers is daarom een uitkomst! Bovendien zijn fietsers een stuk flexibeler. Ben je niet thuis? Dan levert de koerier het pakketje gewoon op je werk af of zelfs in het park. 

Frietfiets

Onze liefde gaat door de maag dus we beginnen met onze favoriet. De frietfiets staat op festivals, markten, evenementen, feesten en bruiloften. Het lijkt op een foodtruck, maar het is echt een fiets. De bakfiets heeft een professionele keuken en een frituurpan met grote capaciteit. Je kunt de frietfiets huren in Utrecht, Enschede en Drenthe (regio Emmen, Zwolle en Assen).

De Dapp Frietfiets kun je ook huren voor je eigen feestje!

TringTring

Wist je dat restaurants, cafe's en hotels gemiddeld 6 leveringen per dag krijgen? Dat zijn ontzettend veel busjes die door de stad manoeuvreren om overal bij te kunnen komen. TringTring pakt dit anders aan en organiseert het groen, met een vloot van bakfietsen! De Tringers fietsen bestellingen van lokale voedselproducenten naar desbetreffende horeca.

Deliveroo

Zin in een maaltijd van je favoriete restaurant om de hoek, maar geen behoefte om uiteten te gaan? Deliveroo haalt het feestmaal op en brengt het per fiets naar je toe. Dankzij de bezorgdienst kun je nu dus gerechten bestellen bij lokale restaurants die anders niet zouden bezorgen.

PostNL

De PostNL-bestelbus maakt vanaf juni gedeeltelijk plaats voor de e-bakfiets. In Amsterdam is het postbedrijf met een proef gestart. ’s Avonds blijven de bestelbusjes op de parkeerplaats staan en nemen de e-fietsers het over. Volgens PostNL zorgt de vervanging van honderd autoritten voor 60.000 kg minder CO2-uitstoot in een jaar.

 Dit is de e-bezorgfiets van PostNL.

Reclamefietsen

Een fiets wordt natuurlijk vooral gebruikt als vervoersmiddel, maar je kunt het ook prima als reclamebord inzetten! Het valt op en je reclame is op allerlei verschillende plekken zichtbaar. Bovendien heeft het een duurzaam imago. Voor reclameborden op fietsen hoef je niet altijd belasting te betalen, in tegenstelling tot gewone reclameborden. StudentBike ziet ook het nut in van reclamefietsen. Als student kun je namelijk gratis gebruik maken van een fiets inclusief reclamebord. De student heeft een gratis vervoersmiddel en bedrijven kunnen reclame maken. Twee vliegen in één klap!

Swapfiets

Deze onderneming zorgt ervoor dat jij nooit meer zonder een fiets zit. Als je band lek is of je fiets gestolen, kun je bellen en binnen 12 uur wordt alles geregeld en zit je weer op een fiets. In ruil daarvoor sluit je een abonnement af voor 15 euro per maand (volwassenen) of 12 euro per maand (studenten). 

Ontbreekt er nog een mooie fietsdienst in dit lijstje?