Als je leest krijg je korting  

17-10-2016 - door Milou
Deze kapper in Amerika bedacht een slimme actie om meer kinderen aan het lezen te krijgen

Deze kapper in Amerika bedacht een slimme actie om meer kinderen aan het lezen te krijgen

Lezen is belangrijk, maar niet alle kinderen vinden het leuk of doen het vaak genoeg. Een kapper uit Amerika kwam met een slimme oplossing.

Read to your barber

Bij kapperszaak Fuller Cut krijgt ieder kind dat hardop voorleest tijdens de knipbeurt een korting van 2 euro. De zaak begon al in augustus 2015 met dit initiatief maar kwam recent flink in het nieuws. Een van de kappers brengt het mooi onder woorden. 'Het is simpelweg onze verantwoordelijkheid. Ik word niet wakker met de gedachte dat ik iets bijzonders doe. Het is voor de mensheid. Het is wat wij horen te doen. Wij zijn verantwoordelijk voor de jeugd.'

Minstens zo belangrijk

Voorlezen! Wist je dat ongeveer 10% van de Nederlanders laaggeletterd is? Een van de oorzaken is dat de leesprestaties van Nederlandse basisscholieren onder het vereiste niveau liggen. VoorleesExpress wil daar verandering in brengen door kinderen voor te lezen. Ze verminderen taalachterstand door het leesplezier te vergroten. Dat doen ze inmiddels in meer dan 100 gemeenten, met duizenden vrijwilligers en 13.000 bereikte gezinnen.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!