Groene stad
Klimaat
Duurzaam wonen

Almere neemt het klimaat serieus 

De eerste duurzame, zelfvoorzienende woonplek van Nederland ziet er indrukwekkend uit. Hier wil je toch wonen?
13-07-2016 - door Redactie
A room with a view. Wauw! En nog energieneutraal ook. Bron: roomed.nl

A room with a view. Wauw! En nog energieneutraal ook. Bron: roomed.nl

Hoe zie jij het dorp van de toekomst? Liefst ook klimaatneutraal of zelfs klimaat positief? In Almere start oprichter James Ehrlich van ReGen Villages met een volledig duurzaam dorp. En dat ziet er indrukwekkend  uit.

Een wereld van verschil

Op dit moment woont de helft van de wereldbevolking in steden en dit aantal zal alleen maar stijgen. Daarbij wil ieder mens schoon water, energie en voedsel kunnen consumeren. Kun jij je een leven zonder één van die drie voorstellen? Wij ook niet. ReGen Villages biedt een alternatief om de grote verstedelijking tegen te gaan, door middel van de duurzame, zelfvoorzienende dorpen. Hun plan en tekeningen gingen helemaal viral toen ze deze presenteerden bij de Biënnale in Venetië. Meer dan 45 miljoen mensen bezochten de website om een kijkje te nemen en duizenden mensen van over de hele wereld stuurden een e-mail. 

En nu verder

Vanwege het megasucces moest de projectontwikkelaar op zoek naar een nieuw gebied in de buurt van Almere (in het Oosterwold-gebied). Daar vind je overigens ook een dorp in volledige Scandinavische stijl! De pre-verkoop gaat ook starten in de komende tijd en vanaf Q4 in 2019 moet er gebouwd worden. Als alles goed gaat zijn de huizen in het tweede kwartaal van 2020 klaar om bewoond te worden. Door het opschalen van het project worden de huizen ook betaalbaarder. We kunnen niet wachten op de foto's! 

RegenVillage in Almere

Foto: RegenVillages 

Verbeter de wereld...

Begin bij jezelf! Hoe zie jij de toekomst? Wil je ook verschil maken? Ook in jouw buurt zijn mooie initiatieven, zoals de Strowijk in Nijmegen, of in het bruisende Noord-Holland, Gelderland of Zuid-Holland. Of lees alles over hoe je duurzame huizen van aarde bouwt.

Benieuwd hoe het eruit ziet in Almere? Neem een kijkje!

 

 

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.