Mode

Afriek is een sprankelend modelabel met een prachtverhaal 

Kende jij dit gave modelabel al?
24-10-2016
Blazer Afriek

Afriek is een kleurrijk modelabel dat Nederlands ontwerp samenbrengt met de  creativiteit en het vakmanschap van kleermakers in Rwanda. Zo produceren ze de meest unieke kleding op een eerlijke manier. Hun mannen- en vrouwencollectie worden voornamelijk gemaakt met Afrikaanse printstoffen die ze op lokale markten kopen. We spraken oprichtster Sivan Breemhaar over dit sprankelende label.

 

Een mooi verhaal

“ Kleding wordt zoveel mooier als je het verhaal erachter kent. Daarom delen wij, in tegenstelling tot veel 'fast-fashion' merken, ons verhaal vol trots. Geïnspireerd door de Afrikaanse cultuur, omarmt Afriek blijdschap, authenticiteit en een eindeloze passie voor de goede dingen in het leven.”

“Wij creëren een inspirerende collectie van handgemaakte kleding. Ontworpen in Nederland en op eerlijke wijze geproduceerd door getalenteerde Rwandese kleermakers. Op deze manier bieden we met ons positieve verhaal tegenwicht aan de veelal negatieve berichtgeving over dit prachtige continent. Daarnaast combineren we twee werelden en stimuleren we de lokale economie!”

Een ander beeld

“ Kars en ik hebben allebei Internationale Betrekkingen gestudeerd en waren tijdens onze master beiden in Rwanda. Hier ontstond het idee dat de wereld wel wat meer gelijkwaardigheid kon gebruiken. Niet alleen hoe het geld is verdeeld maar ook hoe we naar elkaar kijken.”

“ Door mooie, kwalitatief hoogwaardige kleding te maken en eerlijk samen te werken willen we een ander beeld laten zien van Afrika en Rwanda. Dit verhaal vertellen we door de kledingstukken, maar ook de mensen die onze kledingstukken dragen vertellen ons verhaal door.”

Achter de schermen

“ Eigenlijk werken we constant aan alle aspecten van ons bedrijf. Het verbeteren van de productie, het uitbreiden van de collectie en het versterken van het verhaal dat we willen vertellen.”

“ Zo zijn we samen met onze strategisch adviseurs van W.Green en studio Stories of Near bezig ons missie en visie te versterken. Daarnaast zijn we op dit moment ook bezig met de organisatie van onze pop-up shop in de 9 straatjes ter lancering van de nieuwe collectie.”   

Toekomstplannen

“We zien er naar uit om nieuwe samenwerkingen op te zetten met getalenteerde ontwerpers in bijvoorbeeld Zuid Afrika. Ook willen we graag de verkoop opschalen naar meer landen in Europa en het liefst ook in grote steden op het Afrikaanse continent.”

“ Ons doel met Afriek is een ander beeld van Afrika te laten zien en hierin samen te werken met talenten uit verschillende culturen.”

 

Wil jij meer weten over Afriek? Klik dan hier voor de site of Facebookpagina.