Adidas maakt 1 miljoen sneakers van oceaanplastic 

Een comfortabele sneaker gemaakt van plastic flessen uit de oceaan.
08-11-2016 - door Redactie
Deze revolutionaire sneaker maakt de wereld een beetje mooier

Deze revolutionaire sneaker maakt de wereld een beetje mooier

Grote kans dat je er sportschoenen van draagt of er een shirtje van in de kast hebt liggen: Adidas! Maar wist je al dat ze sneakers maken van oceaanplastic? In 2017 maken ze er 1 miljoen, gemaakt van 11 miljoen plastic flessen uit oceanen. Belangrijk want plastic afval in de oceanen is een steeds groter probleem.

Gerecycled oceaanplastic

Adidas werkt al een tijdje samen met de organisatie Parley for the Oceans voor de ontwikkeling van schoenen uit gerecycled oceaanplastic. Ze brachten al een keer eerder een exemplaar op de markt maar die bleken niet comfortabel (genoeg). Dat had vooral met de zool te maken. De twee partijen hebben inmiddels een nieuwe manier gevonden om de zool te maken, hierdoor zijn ze net zo comfortabel als reguliere sneakers en hardloopschoenen.

Deze sneaker van Adidas is gemaakt van oceaanplastic

1 miljoen stuks

De schoen bestaat voor 95% uit oceaanplastic, de rest van de schoen is grotendeels van gerecycled materiaal. Van de UltraBOOST Uncaged Parley - want zo heet ie -  gaan vooralsnog 7000 exemplaren in de verkoop. De plannen zijn echter groots, ze willen in 2017 maar liefst 1 miljoen paar maken.

Deze sneaker van Adidas is gemaakt van oceaanplastic

5x duurzame sneakers

Naast Adidas zijn er meer merken die de wereld een beetje mooier maken. Ook op het gebied van sneakers want daar gebeurt van alles. Hier zie je zelfs welke sneakers de wereld gaan redden (of in ieder geval een poging doen!).

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.