Duurzaam ondernemen

8x inspirerende vergaderplekken  

Op zoek naar een inspirerende omgeving om te vergaderen of nieuwe plannen te maken? Op deze plekken zit je goed.
25-01-2019 - door Milou
societyM

SocietyM is onderdeel van hotelketen CitizenM | Foto: societyM

Ben je weleens op zoek naar een vergaderruimte, buiten je kantoor? Dan wil je natuurlijk het liefst naar een toffe plek waar je energie van krijgt. Die zijn er gelukkig steeds meer, en ook steeds vaker in huiselijke omgeving constateren we. Wij hebben de leukste vergaderplekken (in de grote steden) inclusief tarieven voor je op een rijtje gezet.

societyM

Ken je de hotelketen CitizenM? Onderdeel daarvan is SocietyM en dat zijn werkplekken en vergaderruimtes die er net zo tof uitzien als het hotel en de kamers. In Nederland vind je SocietyM bij de hotels in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar - variërend in grootte dus je kunt er terecht van 1 tot 16 personen. Koffie, thee en water is in de prijs inbegrepen en de kleurrijke kamers zijn voorzien van WiFi, een whiteboardwall (handig!) en alles wat je nodig hebt om je goede ideeën op de muur te zetten. Een ruimte boeken kan vanaf 150 euro voor een halve dag en 275 euro voor een hele dag. Als je er lunch bij boekt kun je kiezen of dit in de kamer wilt op eten of boven in het restaurant.

Een van de vergaderrruimtes bij societyM | Foto: societyM

Het Houten Pand (Rotterdam)

Over plekken waar je energie van krijgt gesproken, hier wil je nooit meer weg. In dit prachtige (houten) huis aan de rand van Rotterdam zijn twee ruimtes te huur. De Winterkeuken op de bovenste verdieping, met een eettafel, hoekbank en kookeiland waar je met 14 personen terecht kunt. De Zomerkeuken - ook geschikt tot 14 personen - bevindt zich op de begane grond en grenst direct aan de weelderige tuin. Voor 4 uur betaal je 350 euro, voor 8 uur 700 euro. Dit is inclusief beamer, scherm en boxen.

De Zomerkeuken van Het Houten Pand | Foto: Het Houten Pand

SPOT Amsterdam

SPOT is opgericht door de 30-jarige Charlotte. Toen ze een half jaar in San Francisco woonde zag ze dat veel (tech)bedrijven andersoortige locaties huurden voor hun overleggen, een woning bijvoorbeeld. En dat is SPOT ook, een prachtig grachtenpand met woonkeuken, loungehoek of terras. Inmiddels zijn er vier vestigingen, allemaal te vinden op de Amsterdamse grachten. Er zijn ruimtes te huur voor groepen tussen de 6 en 20 personen, prijzen variëren van 250 euro voor een halve dag tot 900 euro voor een hele dag. Inbegrepen is een beamer met scherm, flipovers en papier, allerlei kantoorspulletjes en razendsnel Wifi. Oh en leuk weetje, alles wat in SPOT staat is ook te koop in de SPOT Shop.

Een van de woonkamers van SPOT | Foto: SPOT Amsterdam

Bloom Room Amsterdam

In de charmante Helmersbuurt in Amsterdam en prima te bereiken met het openbaar vervoer zit de vergaderplek Bloom Room. De ruimte is geschikt voor groepen tot 20 personen en voorzien van WiFi, een tv-scherm, flip-overs, whiteboards en post-its. Tot 14 personen betaal je 395 euro voor een halve dag en 695 euro voor een hele. Ben je met 15 mensen of meer dan kost een halve dag je 495 euro en een hele dag 795 euro.

Bij de Bloom Room vergader je in een huiselijke omgeving | Foto: Bloom Room

Spaces

Spaces is een keten van vergader- en werkplekken en zit in meerdere grote steden: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. We pikken er de locatie in Den Haag, de Rode Olifant, even nadrukkelijk uit. Eerlijk is eerlijk, niet alle ruimtes zijn even mindblowing maar de Library is toch wel echt een hele mooie plek. Geschikt tot maximaal 40 personen en te huur voor een halve dag vanaf 550 euro. Overigens kunnen bedrijven van allerlei groottes bij Spaces ook vaste werkplekken huren, ze hebben ook dedicated desks als je in je eentje bent.  

De indrukwekkende Library bij Spaces in Den Haag | Foto: Spaces

Stockrooms Instock

Communitylid Instock redt onverkochte producten van supermarkten en producenten om hier heerlijke gerechten van te maken. De restaurants zitten in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Naast heerlijk eten kun je bij alle vestigingen van Instock ook terecht in één van de Stockrooms. Deze privé ruimtes zijn kosteloos af te huren bij een minimum besteding, al vanaf 100 euro. Een mooie win-win! Een fijne ruimte voor je vergadering of presentatie én voedselverspilling tegengaan while doing it.

instock stockroomsDe Stockrooms van Instock zijn perfect voor een vergadering of presentatie | Foto: InStock

De Salon (Den Bosch)

De Salon is een sfeervolle en huiselijke ruimte in het centrum van Den Bosch, met hoge ramen en karakteristieke details. De ruimte is geschikt voor groepen tot 14 personen. Voor een dagdeel van vier uur betaal je 275 euro, voor een hele dag is dat 525 euro. Inbegrepen is een host die je ontvangt en alles uitlegt, gebruik van een beamer, flip-over en kantoorartikelen. Ook goed om te weten, De Salon zit naast dé enige echte bakker van de Bossche bol. De catering is ook meteen geregeld dus.

Bij De Salon vergader je in een heerlijke huiskamer in het centrum van Den Bosch | Foto: De Salon

De Groene Afslag (Laren)

De Groene Afslag in Laren is in een voormalige kazerne, die ook dienst heeft gedaan als AZC, en wordt 'de groenste huiskamer van de Gooi & Vechtstreek'. Je kunt hier terecht voor heerlijk biologisch eten, inspirerende werk- en vergaderplekken en allerlei toffe groene events. In het pand van 2800m2 is een scala aan mogelijkheden. Van vergaderen aan een fijne grote tafel tot een presentatieruimte voor 100 man. Allemaal inclusief topkwaiteit circulaire catering en midden in het Goois Natuurreservaat. Voor meer informatie en de mogelijkheden kun je contact opnemen met De Groene Afslag.

Impressie van De Groene Afslag | Foto: De Groene Afslag

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!