7x sustainable en schoon  

Hoe duurzaam ben jij in de badkamer?
06-02-2018
De deodorant van Nuud komt in een tube en bevat geen chemische stoffen. | Foto: Nuud

De deodorant van Nuud komt in een tube en bevat geen chemische stoffen. | Foto: Nuud

De duurzame producten druppelen zo langzaamaan al je dagelijkse rituelen binnen. Ook in de badkamer kun je met deze (toekomstige) producten helemaal schoon en sustainable aan de slag! De 7 tofste producten op een rijtje, voila.

Nuud

Nuud is een carefree deodorant van Nederlandse bodem. Niet in een spuitbus of als roller, nee dit natuurlijke goedje komt in een tube. Normaal gesproken bevatten deodoranten chemische stoffen, maar Nuud is vrij van aluminium en parabenen. De deo is zelfs zo natuurlijk dat je 'm kunt eten! De tube is gemaakt van suikerriet en wordt CO2 neutraal verzonden. De crème is geconcentreerd dus je hoeft het maar 2x per week onder je oksel te smeren. Met een tube van 15ml doe je zo'n 6-7 weken.

The Good Roll

Doe voortaan je grote (of kleine) boodschap met 100% boomvriendelijk wc-papier van The Good Roll. De helft van de nettowinst gaat naar de bouw en verbetering van sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Voor de productie van het wc-papier worden alleen maar gerecyclede papiervezels gebruikt. De rollen bevatten geen inkt, kleur- of geurstoffen en hebben het FSC Recycled keurmerk. Daarnaast zien ze er ook nog super leuk uit. Dus kom maar op met die (d)roll!

The good roll

Naïf

Het Nederlandse Naïf werd in 2013 opgericht door vaders Jochem en Sjoerd. Ze kwamen er namelijk - toen ze kinderen kregen - achter dat zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediënten zaten. Naïf gebruikt alleen natuurlijke producten in hun no-nonsense skincare-lijn. Het begon met baby's, onder andere met zonnebrand, billencrème en badolie. Inmiddels is er ook een lijn voor vrouwen, met shampoo, dagcrème en body scrub (met rijstkorrels in plaats van plastic!). De verzorgingsproducten van Naïf bevatten geen minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. Perfect voor baby’s & babes dus.

Humble Brush

Eén van de makkelijkste duurzame veranderingen én geen onnodig plastic meer in je badkamer! Vanaf nu poets je je tanden met een bamboe variant. Beter voor het milieu en het poetst hetzelfde als je oude vertrouwde tandenborstel. Voor ieder verkocht exemplaar doneert Humble Brush er eentje aan kinderen in ontwikkelingslanden.

Deze toffe producten komen eraan

  • Als je liever elektrisch poetst dan kun je binnenkort je lol op: elektrisch poetsen zonder elektriciteit! Deze tandenborstel werkt op kinetische energie. Door de onderkant van het apparaat twee keer om te draaien heeft de borstel genoeg energie voor een poetsbeurt van 2 minuten.
  • Ze zijn achter de schermen heel druk bezig, anytime soon verkrijgbaar! De zeep van SOOP is gemaakt van organische reststromen zoals koffiedik en sinaasappelschillen.
  • Waarom zou je niet thuis water toe voegen aan het product? Dat scheelt een hoop transport, CO2 uitstoot en verpakkingen. Designer Mirjam ontwikkelde Twenty, een zeepcapsule waar je zelf water aan toevoegt. Je vertrouwde shampoo, maar dan slimmer.