7x goed doen met kerst 

Niet iedereen kan de kerstdagen vieren zoals hij of zij wilt. Draag jouw steentje bij en help een ander!

18-12-2017
Doe jij dit jaar ook iets goeds voor een ander in de kerstperiode?

Doe jij dit jaar ook iets goeds voor een ander in de kerstperiode?

Het liefst vieren we de kerstdagen samen met familie, vrienden en buren, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan eenzame ouderen, dieren in het asiel en arme gezinnen. Voor de Wereld van Morgen heeft daarom een aantal kerstacties voor je op een rij gezet, zodat jij dit jaar iets goeds kan doen voor een ander! 

Een kaartje voor een vluchteling

Dit jaar zijn weer veel mensen naar Nederland gevlucht, op zoek naar een veilig, warm en schoon thuis. Vluchtelingen hebben niks meer, alle bezittingen hebben zij moeten achterlaten. Via VluchtelingenWerk Nederland kun je één of meerdere vluchtelingen een warm hart toedragen door een kaartje te sturen. Als je het formulier invult, krijg je een kaartje thuisgestuurd waarop je een wens kunt schrijven. Stuur 'm weer terug naar VluchtelingenWerk Nederland en zij zorgen ervoor dat het kaartje terechtkomt bij een vluchteling in een asielzoekerscentrum. 

Verras iemand op een creatieve manier

Het voelt goed om iets aan een ander te geven of (zomaar) iets voor iemand te doen, toch? GivingPlatform vindt dat ook en bouwt aan een website waarop jij iemand kan uitkiezen die je graag zou willen verrassen. Dat kan een oorlogsvluchteling zijn, een gezin met weinig geld of iemand die eenzaam is. 

Doneer een kerstdiner

Wist je dat in bijna iedere straat wel een eenzame oudere woont? Het Nationaal Ouderenfonds organiseert dit jaar daarom door het hele land kerstdiners. De ouderen worden getrakteerd op een volledig verzorgde avond, inclusief hapjes, drankjes en natuurlijk een heleboel aandacht en gezelligheid. Als je 15 euro doneert, zorg je voor een kerstdiner voor één oudere. Ook een lagere of hogere gift is welkom. Zo kun je voor 5 euro een toetje doneren. Alle kleine beetjes helpen! En wat een impact dat heeft, lees je in het verhaal van mevrouw Kemp-Soetenbeek

Een kerstcadeautje voor een dier in het asiel

Het is een trieste gedachte dat veel dieren de kerst doorbrengen in het asiel. Het liefst willen we dat alle dieren een nieuw gezin vinden vóór de kerstdagen, maar dat zit er helaas niet in. Maar je kunt wel iets anders doen, waarmee de dieren ook heel blij zullen zijn. Verschillende Dierenbeschermingscentra hebben opgeroepen om een cadeautje te kopen voor een hond, kat, konijn of ander dier. Denk bijvoorbeeld aan speeltjes, fleecedekens, krabpalen, hersenwerkspelletjes en voerballetjes. Ga op zoek naar een vestiging bij jou in de buurt en lever jouw cadeautje in!

Bezorg een kerstpakket

Het Burennetwerk, Serve the City en Present organiseerden vorig jaar in Amsterdam een kerstpakkettenactie voor mensen die wel iets extra's kunnen gebruiken. Vorig jaar hebben de initiatiefnemers en deelnemers in totaal 536 mensen blij kunnen maken met een kerstpakket. Wil jij ook iemand verrassen? Ga dan eens langs bij iemand die het wat minder breed heeft!

Adopteer een oma

Leven jouw opa's en oma's nog? Stuur dan een kerstkaartje. Het is een klein gebaar, maar heel erg welkom. Je kunt ook een kaartje sturen naar een anonieme oma of opa die last heeft van eenzaamheid. Zij zullen jouw kerstkaartje heel erg waarderen. Als je het helemaal goed wilt doen, dan adopteer je een opa of oma. Dit betekent dat je voor een langere tijd contact houdt met hem of haar. Gezellig, toch?

Geef een gratis kerstbox weg

Bij HelloFresh kun je dit jaar kiezen voor speciale kerstboxen. Handig, want dan weet je meteen wat je op tafel zet. Als je een kerstbox bestelt, krijg je de gelegenheid om een gratis maaltijdbox weg te geven aan een ander. Als je dat doet, schenk je automatisch een maaltijdbox aan de voedselbank. Wist je dat meer dan een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens leven? Zorg ervoor dat ook zij een heerlijke maaltijd op tafel kunnen zetten!