7x de leukste podcasts over duurzaamheid 

De makkelijkste manier om meer te weten te komen over duurzaamheid? Luister naar deze podcasts!

18-04-2019
Podcasts over duurzaamheid

Podcasts over duurzaamheid | Foto: Jaz King

Ben jij ook zo verslaafd aan podcasts? En ben je op zoek naar nieuw luistermateriaal? Dan zijn deze inspirerende podcasts over duurzaamheid misschien wel iets voor jou! 

1. Het Groene Hart Van

In de podcastserie Het groene hart van interviewt Jelle Derckx bekende en minder bekende Nederlanders over hun drive om de wereld mooier en groener te maken. De gasten worden gevraagd naar hoe zij duurzaamheid toepassen in hun dagelijkse leven. Waar gaat hun groene hart sneller van kloppen en tegen welke struikelpunten lopen zij aan? Deze podcastserie geeft je bordenvol inspiratie om ook zelf duurzamer te gaan leven.

2. The Green Quest

In het podcastserie The Green Quest bekijkt Harm Edens hoe het is gesteld met de vergroening van BV Nederland. Om de klimaatdoelen te halen moet het bedrijfsleven in Nederland hard aan de bak om te flink te vergroenen. Elke week pitcht een duurzame ondernemer zijn of haar groene project aan het team van duurzaamheidsspecialisten. Na een kritisch verhoor worden deze ondernemingen aan de Green Gallery toegevoegd. The Green Quest is ook te beluisteren op maandagen om 15:00 bij BNR Nieuwsradio.

Foto: Fausto Garcia

3. The Sustainability Agenda

The Sustainablity Agenda is een wekelijkse podcast waarin de grootse duurzaamheidsvraagstukken aan bod komen. Grote namen zoals Kate Raworth, schrijfster van de Donut Economie, en Paul Hawken, co-founder van Project Drawdown, worden geïnterviewd over hun kijk op duurzaamheid en wat er kan en moet veranderen om de wereld een leefbare plek te houden.

4. Duurzaam Bedrijfsleven

De podcastserie van DuurzaamBedrijfsleven wil succesvol duurzaam ondernemen op de kaart zetten. In deze podcast worden professionals geïnterviewd over duurzaamheid in het bedrijfsleven. Zo ook Arie Koornneef, directievoorzitter van ASN Bank. In dit interview vertelt hij over de duurzame missies van de bank en hoe hij andere bedrijven meekrijgt om duurzamer te worden.

5. De Energie Gasten

De jongens van De Energie Gasten volgen de wereldwijde overgang naar duurzame energie op de voet. In de podcast worden verschillende gasten geïnterviewd over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid. Onderwerpen variëren van warmtepompen tot Tiny Houses. Zelf zijn de makers van de podcast ook energieprofessionals. Tim Spijkerboer studeerde werktuigbouwkunde en reed met een zonneauto door Australië en Peter Melis studeerde civiele techniek en is business developer werkzaam in de energietransitie.

6. The Sustainable Jungle

De makers van The Sustainable Jungle Podcast reizen rond om inspirerende gasten te interviewen die een positieve en duurzame bijdrage aan de wereld leveren. Door deze verhalen te delen willen ze de liefde voor de natuur overbrengen en hiermee een duurzamere lifestyle promoten onder luisteraars.

Foto: The Sustainable Jungle

7. Climate One

Climate One brengt top denkers en doeners van over de hele wereld samen om te discussiëren over een duurzame toekomst. Verschillende gasten komen aan bod, waaronder ook het Climate Team van Obama. Met deze podcast wil Climate One leiders inspireren om te strijden voor een duurzame toekomst.

 

Kun je geen genoeg krijgen van duurzame lijstjes?

Profile picture for user amber.tijsma_93004
Amber
Auteur
Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Heb jij een slim idee? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!