Duurzaam wonen
Lifestyle

6 innovatieve oplossingen voor teveel babyspullen 

Deze innovatieve babymerken gaan in 2020 het verschil maken.
21-02-2018 - door Laura
Poppy to Pumpkin

Poppy to Pumpkin

Oeps! Al voor je baby geboren is, heeft hij al een kamer voor spullen. Daarna komen de kraamcadeaus, Sinterklaas, Kerst en z’n eerste verjaardag. En na dat eerste jaar staat je huis bomvol. Dat kan anders én duurzamer. Deze merken gaan in 2018 het verschil maken.

Meegroei jas en jack van Petit Pli

Petit pli rekbare kinderkleding Zó handig, kleding van Petit Pli groeit mee met je kind

7 maten groeit je mini in de eerste 2 jaar van z’n leven. Dat betekent dat je in al die maten rompers, jurkjes en shirts koopt. Een heleboel kleding dus. De buitenkleding van Petit Pli groeit mee: van 4 maanden tot 36 maanden ongeveer.De broek en het jack zijn wind- en waterproof. Perfect om buiten te spelen dus. Het kan natuurlijk in de wasmachine. Ryan Mario Yasin bedacht Petit Pli als afstudeerproject in 2017. En is nu hard aan het werk om de kleding daadwerkelijk op de markt te brengen.

Kleding huren via Hulaaloop

Naast buitenkleding heb je natuurlijk ook rompers, vestjes en broeken nodig. Zul je zien: heb je alles zorgvuldig bij elkaar gekocht, krijgt je baby een groeispurt. En ligt de kleding in de kast met de kaartjes er nog aan. Dat kan makkelijker, dachten Puck en Emma. Dus bedachten ze Hulaaloop, waar je kinderkleding huurt van maat 50 tot 92. Slim, want de kleding slijt weinig tot niets in die korte tijd. Zo kunnen veel meer kinderen de kleding dragen.

Babyvriendelijke verf van Mommy Paint

Mommy Paint Mommy Paint is veilig voor kinderen én zwangere vrouwen

Ok, als verf eenmaal op de muur zit neemt het niet veel ruimte in. Maar: in veel verf zitten wel schadelijke stoffen. Ook niet best voor de babykamer en de rest van de wereld. Mommy Paint is verf op waterbasis met een A+ label en NEN71-3 certificaat. Dat betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen, tijdens én na het schilderen. Dat maakt Mommy Paint veilig te gebruiken in het bijzijn van kinderen en zelfs als je zwanger bent.

Ecobirdy: kindermeubels van 100% gerecycled plastic

Ecobirdy Mooi én duurzaam deze gerecycelde kindermeubels van Ecobirdy

Naast kleding heb je ook snel genoeg speelgoed. Of teveel. 90% van het speelgoed is gemaakt van plastic en heeft een gemiddelde levensduur van slechts 6 maanden. Wat zou het fantastisch zijn als dat speelgoed gerecycled wordt. Oh wacht, dat kan al. Het Belgische Ecobirdy ontwikkelde een nieuw materiaal: ecothylene. Hiervoor wordt plastic op kleur gesorteerd en gerecycled. Van dat materiaal maken ze kinderstoelen, een tafel en een lamp. Geen toekomstmuziek, maar gewoon al te koop.

Ook speelgoed kun je huren via Toyalot

Een andere, alweer Belgische, oplossing voor al dat speelgoed is Toyalot. Hier leen je een box met speelgoed voor 1, 2 of 3 maanden. In de box zit vooral houten speelgoed en spelletjes, aangepast op de ontwikkelingsfase van je kind. Uitgespeeld? Dan ruil je het speelgoed in voor een nieuwe box. Zo heb je steeds wat nieuws in huis én bespaar je geld. Gemiddeld geven Belgische gezinnen per jaar iets meer van 400 euro uit aan speelgoed. Met een abonnement bespaar je minimaal 41%, terwijl je wel kwalitatief speelgoed in huis hebt.

Duurzame keuzes tijdens je zwangerschap met poppy to PUMPKIN

Zwanger? Gefeliciteerd. Maar wat komt er een hoop op je af. Hoe weet je nu wat de beste keuze is? En heb je dat echt allemaal nodig? Veel (aanstaande) ouders willen wel duurzame producten kopen, maar weten niet waar. Website poppy to PUMPKIN is het antwoord. Hier lees je over de mooiste duurzame merken. Van babykamer tot biologisch eten, van kinderkleding tot huidverzorging. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en poppy to PUMPKIN helpt je om stap voor stap duurzame keuzes te maken. 40 weken tips die je niet wil missen dus.

Profile picture for user info_84568
Laura
Auteur
Leuk & duurzaam leven, dat gaat prima. Via mijn sites deel ik mijn kennis hierover:
www.poppytopumpkin.nl - over duurzaam zwanger zijn en ouderschap
www.lauraenjames.com - over de verbouwing van ons jaren '30 huis van energielabel G naar A++
Ook geef ik online cursussen over het verduurzamen en minimaliseren van je kledingkast; de duurzaamste kleding is de kleding die je vaak draagt.