Lifestyle

5x een duurzaam kado! 

De leukste kado's om te geven en te krijgen. Hier kom je goed mee voor de dag!
21-11-2017 - door Redactie
Sokken van Qnoop gemaakt van bio-katoen

De slimme duurzame sokken van Qnoop zijn een perfect kado!

Vergeet die fles wijn of doos chocolade van de supermarkt! Met een bewust cadeau maak je niet alleen de ontvanger, maar ook een sociale ondernemers blij! Om je te helpen bij het vinden van een duurzaam kadootje delen we graag deze tips met je.

(H)Eerlijk

Chocolade is altijd goed! Wat dacht je van een heerlijk stukje chocolade van deze ontrecht onbekende eerlijke chocolademakers! Het merk Mesjokke bijvoorbeeld. Opgericht door Luc, Per, Wouter en Jasper, vier vrienden die zichzelf ‘The Chocolate Explorers’ noemen. De enthousiaste ondernemers begonnen in de woonkamer van Wouter en hebben inmiddels een chocoladefabriek(je) in Utrecht. Wil je een uitje kado geven? Ze bieden ook proeverijen aan, zo'n choco cruise klinkt toch heerlijk?

Gek op groen

Zeker weten dat iemand heel lang plezier zal hebben van jouw cadeautje? Kies dan voor een plant. Of een plantabonnement, want met de boxen van Sprinklr krijgt iedereen groene vingers. Kies een selectie planten, bijvoorbeeld de Kleine Jungle, en krijg deze thuisbezorgd. De planten komen samen met een app zodat je precies weet wat je moet doen om ze in leven te houden! Je kunt kiezen uit planten voor binnen én buiten. Weten welke planten het op dit moment helemaal zijn? Dit zijn de 5 meest populaire kamerplanten.

Foto: Sprinklr

Geuren en kleuren

Typisch zo'n perfect kadootje: een geurtje! En dan al helemaal de parfums van RUIK, gemaakt door broer Boye en zus Noelle. Alle parfums van RUIK zijn geheel natuurlijk, dat wil zeggen vrij van aardolie, synthetische geurstoffen en kunstmatige conserveermiddelen. Het eerste parfum van RUIK is gemaakt van reststromen sinaasappelschillen. Voor het tweede luchtje met de toepasselijke naam DEN werd de kerstboom op de DAM gebruikt. Voor de parfum KNOP redden Boye en Noelle rozenknoppen van het groenafval. Op de website van RUIK kun je de geuren bestellen.

Warme voeten

Nog zo'n kadootje waar je altijd blij van wordt: warme sokken! Hoe leuk om dan een echt bijzonder paar te geven. De slimme sokken van QNOOP bijvoorbeeld, gemaakt van bio-katoen en onmogelijk kwijt te raken. Aan de ene sok zit namelijk een bio-afbreekbaar knoopje en aan de andere sok een lusje. Zo kun je ze aan elkaar 'qnopen' voordat ze de wasmachine in gaan!

En speciaal voor Vaderdag heeft QNOOP een unieke aanbieding voor ons opgesteld! Als je nu shopt met code ASNKLANT20 krijg je maar liefst 20% korting op een paar flitsende sokken.

 

Duurzame waterfles

Kado voor iemand die altijd on the go is? Dan is een duurzame waterfles precies wat je zoekt. De flessen van 24Bottles zijn beschikbaar in de allerleukste kleuren, zowel pastel als stoer monochrome, en hun Clima Bottles zijn zelfs geschikt voor warme én koude dranken. Een unieke deignfles is al te koop vanaf 19,90 euro. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met de productie van transport van de flessen wordt gecompenseerd door herbebossings-projecten. Zo, dat voelt goed om te geven!

24bottles

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.