5x duurzame boxershorts 

Van biologisch katoen of eucalyptus, onder goede omstandigheden geproduceerd. Dát zit pas echt lekker!

25-04-2018
Saint Basics

De boxers van Saint Basics zijn gemaakt van eucalyptus | Foto: Saint Basics

Mooie duurzame kleding vinden is tegenwoordig geen enkel probleem meer, zo komen deze duurzame modemerken uit Nederland bijvoorbeeld. En shop je hier online eerlijke kleding. Maar hoe zit het eigenlijk met ondergoed? Dit zijn de 5 meest duurzame boxershorts. 

Saint Basics

Alle basics van Saint Basics kun je met een goed gevoel dragen. Ze zijn 100% vrij van pesticiden, sweatshops, kinderarbeid en oneerlijke handel. In het assortiment ook boxershorts voor heren! De hele collectie is gemaakt van eucalyptus. En dat is 'zachter dan zijde, beter dan bamboe en koeler dan katoen.' En 95% meer ecologisch om te produceren dan katoen. De prijzen van de boxers variëren tussen de € 20,- en € 22,- hier komen online nog wel verzendkosten bij. Door Rank A Brand is Saint Basics bekroond met een A-label voor duurzaamheid. Naast het gebruik van de juiste materialen wordt er ook gecontroleerd op goede arbeidsomstandigheden. Ook zijn ze transparant over waar de producten gemaakt worden, bij deze fabriek in Portugal namelijk

Foto: Saint Basics

A-dam Underwear

Dit Amsterdamse onderbroekenmerk streeft ernaar de beste boxers ooit te maken. 'Met originele designs voor mannen met karakter. Die ook nog eens heel lekker zitten.' De boxers zijn gemaakt van 95% biologisch katoen, gemixt met 5% elastan voor de rekbaarheid. En er wordt alleen GOTS gecertificeerd katoen gebruikt, dat wil zeggen dat het verbouwd is zonder pesticides of chemicaliën. De boxers worden met de hand gemaakt door mensen die eerlijk betaald worden en normale werktijden hebben. Voor een A-dam onderbroek betaal je tussen de € 22,95 en € 24,95 en in heel Nederland worden ze door een fietskoerier gratis bezorgd. Oh en ze maken trouwens ook zwembroeken, van 100% gerecycled polyester! 

Foto: A-dam Underwear

Mannenrantsoen

Voor de shorts van dit merk kies je zelf je rantsoen. Je kiest bijvoorbeeld voor een X aantal boxershorts eenmalig of juist voor een pakketje per kwartaal of half jaar thuisbezorgd, een soort boxer-abonnement dus. De boxershorts van Mannenrantsoen worden eerlijk en milieuvriendelijk gemaakt. in Portugal. Voor de levering van de producten werkt Mannenrantsoen samen met duurzame bezorgdienst Cycloon Post waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Voor één boxershort betaal je € 15,00 en daar komt € 3,50 aan verzendkosten bij. 

Van Hulley

Van je oude overhemd een boxershort laten maken, duurzamer wordt het bijna niet. Het Groningse Van Hulley transformeert je oude favoriete overhemd om tot boxershort. De producten worden gemaakt door vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Van Hulley doen ze ervaring op, gaan ze naar school en worden ze geholpen bij de volgende stap naar hun droombaan. Zoals ze het zelf dan ook zeggen: sociaal, duurzaam én persoonlijk. Voor een one-of-a-kind Van Hulley boxershort, gemaakt van je eigen blouse, betaal je € 29,50. 

Foto: Van Hulley

Bamigo

De boxershorts van Bamigo worden voor het grootste deel (68%) gemaakt van bamboe, uit China. Van bamboepulp om precies te zijn. Een natuurlijke en milieuvriendelijke grondstof die kan worden gemengd met materialen als (biologisch) katoen of zijde. De vezels worden chemisch bewerkt in een gesloten circuit, en tot garens gemaakt. De productie van de boxershorts vindt in Turkije plaats waar regelmatig een bezoekje gebracht wordt aan de fabrieken. Voor een 2-pack boxershorts betaal je € 34,99 en voor een bestelling onder de € 50,- komt daar € 3,99 aan verzendkosten bij. 

Nog eentje dan.. 

Voor het geval je op zoek bent naar een goedkoper exemplaar. Modeketen H&M heeft ook boxers van biologisch katoen in het assortiment, hiervoor betaal je € 14,99 voor 3 stuks. H&M heeft geen eigen fabriek - en dus ook niet zelf mensen in dienst - maar maakt zich wel hard voor een leefbaar loon voor de mensen die hun producten maken. 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.