Duurzaam ondernemen

5 redenen om mee te doen met de ASN Bank Wereldprijs 

Dé competitie voor startende duurzame ondernemers.
02-09-2019 - door Redactie
finale

Sta jij dit jaar in de finale van de ASN Bank Wereldprijs?

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs is weer open! De jaarlijkse competitie van ASN Bank voor startende duurzame ondernemers. Tot 11 september 17:00 uur kun je jouw duurzame idee of onderneming aanmelden. De 30 ondernemers die geselecteerd worden door de jury gaan een traject in met coaching, training, netwerk, publiciteit en kans op een geldprijs. Twijfel je nog om je aan te melden? Laat ons je dan overtuigen om mee te doen!

1. Het geeft je idee een boost

De ASN Bank Wereldprijs richt zich op startende duurzame ondernemers (in wording). Of je al in bedrijf bent of alleen nog maar rondloopt met een idee. We helpen je om een volgende stap te kunnen zetten. In het traject volg je workshops & trainingen en ontvang je waardevolle feedback op je businessplan en begroting.

Ook word je gecoacht door een expert, aan de hand van jouw specifieke businessvraag. Met de informatie die je krijgt kun je direct aan de slag. 

2. Je bouwt een waardevol netwerk op

Het gebeurt waarschijnlijk niet heel vaak dat je in een (digitale) ruimte bent met 29 andere startende duurzame ondernemers. Mensen die net als jij met hun product of dienst de wereld een beetje mooier willen maken. Mensen die net als jij tegen bepaalde obstakels aan lopen.

De ASN Bank Wereldprijs is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met andere startende duurzame ondernemers. Waar lopen zij tegenaan? In welke netwerken zitten ze? Vraag ze het hemd van het lijf! Los van de andere deelnemers is het netwerk dat je opbouwt vele malen groter. Je komt ook in contact met coaches, juryleden en het team van ASN Bank dat verantwoordelijk is voor de organisatie.

3. Goedkeuring vanuit ASN Bank opent deuren

Alle ideeën en ondernemingen die zich aanmelden worden uitvoerig bekeken en beoordeeld. Er wordt gekeken of het voldoet aan de voorwaarden, waaronder de duurzaamheidscriteria van ASN Bank. De 30 deelnemers die door de jury geselecteerd worden om het traject in gaan, worden getoetst door het Expertisecentrum Duurzaamheid van ASN Bank. Goedkeuring betekent dat je voldoet aan onze duurzaamheidscriteria en die goedkeuring vanuit ASN Bank opent deuren.

Laurens won met zijn merk fairf in 2018 de ASN Bank Wereldprijs. Hij vertelt in onderstaande video dat deelname veel impact heeft gehad op zijn onderneming. 'Als een grote bank, zoals ASN bank, achter je merk gaat staan. Dan zie je dat daar gewoon deuren opengaan.'

4. Je krijgt veel zichtbaarheid

We organiseren de ASN Bank Wereldprijs dit jaar voor de 13e keer. Voor eerdere deelnemers en winnaars is het een succesvolle springplank gebleken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijs op het vizier staat van verschillende media. Die schrijven graag over de deelnemers en winnaars van het traject.

Maar de publiciteit ligt natuurlijk niet alleen bij hen. Ook via onze eigen kanalen, zowel die van Voor de Wereld van Morgen als ASN Bank, besteden we veel aandacht aan de ASN Bank Wereldprijs en haar deelnemers. En daarmee ben je toch opeens zichtbaar voor honderdduizenden mensen.

5. Je maakt kans op startkapitaal

Ja, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Er zijn mooie prijzen te winnen. Geld dat iedere startende ondernemer goed kan gebruiken om zijn of haar business naar een volgend niveau te tillen. De prijzenpot van de 13e editie van de ASN Bank Wereldprijs bedraagt 55.000 euro.

Er zijn 4 prijzen te winnen. De eerste prijs van 25.000 euro, tweede prijs van 15.000 euro, derde prijs van 10.000 euro en een publieksprijs van 5.000 euro. De prijzen worden door de jury toegekend en uitgereikt. Behalve de publieksprijs, daar gaat een stemronde aan vooraf. De finalist met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

In onderstaande video zie je hoe het CaffeInk - winnaars van de ASN Bank Wereldprijs in 2019 - is vergaan na het binnenslepen van de prijs.

Aanmelden en nog meer ASN Bank Wereldprijs

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.