5 opvallende innovaties die je stiekem wil hebben 

Zoals een halsketting met een levend plantje.
09-01-2018

De vaasjes van Wearable Planter brengen meer groen naar de stad. Wel op héle kleine schaal. (foto: Wearable Planter)

Bij Voor de Wereld van Morgen bloggen we graag over ideeën die de wereld veranderen. Sterker nog: de hele site staat er vol mee. Maar af en toe stuiten we op innovaties die - laten we zeggen - iets opvallender zijn. Daarom zetten we de vreemdste innovaties op een rij.

Een plantje voor op je fiets of als ketting

We moeten vergroenen. Vooral in steden moet er meer groen komen, want al die verstening is niet zo goed voor het klimaat en de bloempjes en bijtjes. Maar waar staan al die steden nou vol mee? Inderdaad, fietsen! En tegenwoordig kun je ook van je fiets een bloementuin maken. Zo fleur je én je fiets op én het is goed voor de stad. De vaasjes zijn bedacht door Wearable Planter en volledig 3D geprint. Naast de vaasjes verkopen ze ook 3D-geprinte juwelen, zoals halskettingen en badges met een levend plantje. De prijzen voor de minivaasjes liggen tussen de 10 en 50 dollar.

Wearable Planter maakt ook sieraden met plantjes! (foto: Wearable Planter)

Dit gordijn jaagt je de douche uit

Dit douchegordijn maakt een punt. Letterlijk. Het gordijn, Spiky genaamd, is een bedenksel van kunstenaresse Elisabeth Buecher. Haar doel is om awareness te creëren voor het feit dat Westerlingen vaak (veel) te lang douchen. Een luchtpomp, die zichzelf aanzet als je de kraan van de douche opendraait, blaast langzaam puntige stekels op. Zo word je vanzelf op een leuke, doch dringende manier de douche uitgejaagd! Spiky is nog niet te koop voor consumenten, dus voorlopig kun je nog onbezorgd douchen. Maar zorg ervoor dat je er niet te lang onder staat.

Wekker op water

Deze alarmklok werkt niet met stroom, maar op kraanwater. De klok is gemaakt met de meest recente H2O technologie om het display van energie te voorzien. Vul het reservoir met water tot de aangegeven hoogte om het display te activeren. Een afgevuld reservoir met water wekt genoeg stroom op voor ongeveer twee weken. De klok geeft de tijd aan, de dag van de week, de temperatuur en heeft een alarm. De klok (€25) is te verkrijgen bij o.a. Bol.com en Gadgethouse.

Water erin en hij werkt!

De bijzondere kanten van zonne-energie

Zonne-energie is booming. En tegenwoordig kun je véél met zonne-energie. Je telefoon ermee opladen ligt natuurlijk voor de hand, maar sommige toepassingen zijn wat... opvallender. Wat te denken van onderstaande pet. Op de pet zitten zonnepaneeltjes die een ventilator aandrijven. Zo heb je extra afkoeling tijdens de hete zomermaanden! De pet (€15) is onder andere te verkrijgen bij de Solarshop.

Zeg nou zelf, is dit fashion of wat!?

Je kleren wassen terwijl je loopt

We weten niet zeker of deze mini wasmachines ook echt te koop zijn, maar opvallend zijn ze zeker! Vul het bakje met water en zeepsop (van Seepje, wellicht?), doe ze om je enkels en ga naar het bos voor een stevige wandeling. Kom terug en al je kleren zijn gewassen. Je krijgt je dagelijkse portie beweging én hoeft je energieslurpende wasmachine niet meer aan te zetten. Twee vliegen in 1 klap!

Dit wil je toch hebben!?