5 nieuwsbrieven die je als sociaal ondernemer niet wilt missen 

Nieuwsbrieven, ze vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar aan welke heb je nu echt wat? Wij helpen je een handje!

27-03-2017
Nieuwsbrieven voor sociaal ondernemers

De weg naar een succesvolle duurzame onderneming is niet altijd makkelijk. Gelukkig kun je met deze vijf nieuwsbrieven goed op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen in duurzaam ondernemen, inspiratie opdoen en de verhalen van mede-ondernemers lezen.

1. Sprout

Wat: Sprout houdt je op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van ondernemen. Met hun website en nieuwsbrief willen ze ondernemers 'informeren, inspireren en verbinden', hierbij besteden ze ook aandacht aan start-ups en duurzame(re) initiatieven. De digitale nieuwsbrief is interessant als je op de hoogte wilt blijven van het laatste ondernemersnieuws en tips op het gebied van marketing, sales en wetgeving.

Wie: Sprout wordt vormgegeven door business-to-business platform MT MediaGroep (Amsterdam).

Waar: Op de website van Sprout kun je je inschrijven voor deze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt 5 keer per week van maandag tot vrijdag.

Wat je nog niet wist: Sprout houd je niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws, het platform wijst je als (startende) ondernemer ook op interessante evenementen.

2. Duurzaam Bedrijfsleven

Wat: Duurzaam Bedrijfsleven richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op duurzame ondernemingen in het algemeen en alleen op startups. Toch is het ook als beginnend ondernemer zeer interessant om dit kanaal in de gaten te houden. Duurzaam bedrijfsleven heeft verschillende nieuwsbrieven, dus je kunt zelf bepalen van welke onderwerpen je op de hoogte gehouden wilt worden en hoevaak.

Wie: DuurzaamBedrijfsleven Media (Amsterdam) is het grootste onafhankelijke platform gericht op maatschappelijk ondernemen.

Waar: Je kunt je via deze link aanmelden voor de nieuwsbrief.

Wat je nog niet wist: Op de website van Duurzaam Bedrijfsleven kan je niet alleen boeiende artikelen lezen en leuke fimpjes bekijken, maar ook heel veel interessante podcasts beluisteren.

3. Social Enterprise NL

Wat: Social Enterprise NL heeft als doel om sociaal-ondernemers te helpen en hun impact te vergroten. De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociaal ondernemen en ook op de website kun je terecht voor allerlei praktische informatie.

Wie: Stichting Social Enterprise NL (Amsterdam).

Waar: Hier kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Wat je nog niet wist: Op de website van Social Enterprise NL kun je testen of jouw onderneming een echte 'Social Enterprise' is.

nieuwsbrieven voor ondernemers

4. HetkanWel

Wat: HetkanWel is een blog met artikelen over eerlijk, groen en leuk leven. In de wekelijkse nieuwsbrief vind je nieuws, tips, aanbiedingen en evenementen waarbij met name aandacht wordt gegeven aan Nederlandse initiartieven en organisaties.

Wie: De redactie van hetkanWel (Utrecht) focust zich op interessante verhalen van mensen en initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst.

Waar: Na aanmelding ontvang je elke week de hetkanWel nieuwsbrief.

Wat je nog niet wist: Dat er al meer dan 11.000 andere mensen geabonneerd zijn op de hetkanWel-nieuwsbrief?

5. Voor de Wereld van Morgen

Wat: Voor de Wereld van Morgen is een online platform voor duurzame ondernemers. Hier kunnen mensen met een goed idee of een duurzaam bedrijf terecht voor inspiratie, kennis en netwerkkansen. In de nieuwsbrief vind je artikelen over duurzame ondernemers, nieuwe technologieën, interesaante evenementen en trends.

Wie: De redactie van Voor de Wereld van Morgen (Den Haag) blogt, facebookt, en belt er de hele dag op los om jonge duurzame ondernemers op de kaart te zetten.

Waar: Je kunt je onderaan de website aanmelden voor deze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Wat je nog niet wist: Voor de Wereld van Morgen wordt ook wel 'een kweekvijver van duurzaam ondernemerstalent' genoemd.