Duurzaam ondernemen

5 maanden later #2 

Half november stonden de 10 finalisten op het podium tijdens de finale van de ASN Bank Wereldprijs. Hoe gaat het nu met ze?
05-05-2017 - door Redactie
Een volle zaal bij de uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs 2016 | Foto: Jostijn Ligtvoet

Een volle zaal bij de uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs 2016 | Foto: Jostijn Ligtvoet

Op woendag 16 november vond de finale van de ASN Bank Wereldprijs 2016 plaats bij LEEN in Utrecht. Inmiddels zijn we 5 maanden verder en we zijn reuze benieuwd hoe het nu met deze duurzame ondernemers gaat. Wij spraken ze! In dit tweede deel: Klup, RUIK en Hemelswater.

In deel #1 lees je hoe het gaat met CloudCuddle, The Freequal Project en Synth/Ethic. Voor het laatste deel in deze serie, deel #3, spraken we met Terra Nova, Appeltaartconcerten, Refugee Start Force en Mestic.

Klup

Tijdens de finale viel Klup, de social app voor ouderen, helaas net niet in de prijzen. Maar ze hebben wel - zo zeggen Michiel en Michelle zelf! - een waardevol traject doorlopen. Kort na de finale wonnen ze een mooi geldbedrag bij de Social Grow Sessions van Social Enterprise NL en de afgelopen maanden stonden in het teken van werken aan een nieuwe app met nieuwe functionaliteiten. 'Na een succesvolle test in Rotterdam is het doel om met de nieuwe app actief te worden in heel Nederland. De vraag is er absoluut. Dat blijkt wel uit de meer dan 5000 downloads, meer dan 1000 gemaakte connecties en de meer dan een miljoen keer die er geswiped is tussen profielen.' De nieuwe app is inmiddels live!

In de afgelopen 5 maanden is het team van Klup uitgebreid door de komst van communitymanager Jaap (64) en storyteller Sanne (52). Die uitbreiding kunnen ze goed gebruiken want mede-oprichter Michelle is samen met 19 andere vrouwelijke ondernemers van over de hele wereld geselecteerd voor een 2 weken durend programma van Google for Entrepreneurs in San Francisco. Hoe cool is dat, daarover later meer!

RUIK

Broer en zus Boye en Noëlle van RUIK grepen net naast de titel in de bloedstollende finale. Maar dat ze lekker bezig zijn is wel duidelijk! Begin dit jaar toverden ze de enorme kerstboom op de Dam om tot een nieuw parfum: DEN (nu in de voorverkoop!). Het ondernemersduo heeft grote plannen voor de toekomst. Ze zijn op zoek naar investeerders voor de ontwikkeling van een nieuw parfum en het verder uitbouwen van hun bedrijf.

Hemelswater

De jongens van Hemelswater - die biertjes maken van regenwater - werden uitgeroepen tot winnaars in de categorie duurzame energie, natuur en milieu. En daar bleef het niet bij, wat prijzen binnenslepen betreft. Een paar maanden na de finale van de Wereldprijs wonnen ze ook de Horecava Innovation Award. Het prijzengeld van de ASN Bank Wereldprijs hebben ze gebruikt voor de aanschaf van een elektrisch autootje. 'Het autootje is bijna klaar en dan gaan we bier brengen en water halen!' Ze voeren gesprekken met meer brouwerijen en in augustus van dit jaar gaan ze de nieuwe brouwerij van De Prael (waar het allemaal begon) helemaal op regenwater laten lopen. 'De eerste brouwerij ter wereld die volledig op regen brouwt is dan een feit.'

Op het gebied van productontwikkeling hebben de ondernemers ook niet stilgezeten. Na het succes van het biertje zijn studenten van de HvA-minor Ondernemerschap aan de slag gegaan met een nieuwe lijn: Hemelswater Gin-Tonic! Voor de gin wordt ook opgevangen regenwater gebruikt. Oja en binnenkort lanceren ze ook nog een nieuw biertje!

ASN Bank Wereldprijs

De ASN Bank Wereldprijs is een uitdagend traject voor startende duurzaam ondernemers. Door deelname maak je kans op training, coaching, publiciteit en een geldbedrag. De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2017 start 23 augustus. Houd onze website in de gaten en maak alvast een projectpagina aan voor jouw onderneming!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.