Lifestyle

5 duurzame nieuwsbrieven die je niet wilt missen 

Nieuwsbrieven, ze vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar aan welke heb je nu echt wat? Wij helpen je een handje!
11-02-2021
Nieuwsbrieven waar je blij van wordt!

Nieuwsbrieven waar je blij van wordt!

Op een inbox vol spam zit niemand te wachten, maar op de hoogte blijven van duurzaam nieuws wil je natuurlijk wél. Gelukkig kun je met deze vijf nieuwsbrieven goed op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen in duurzaam ondernemen, inspiratie opdoen over duurzame ontwikkelingen en de verhalen van anderen lezen. Wij geven 5 tips én onze eigen nieuwsbrief graag een plekje in de spotlights. 

Voor de Wereld van Morgen

Wat: We beginnen even met onze eigen nieuwsbrief, omdat-ie gewoon té leuk is. Voor de Wereld van Morgen is het platform van ASN Bank dat je inspireert om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemers en hun slimme ideeën in de spotlights. In de nieuwsbrief vind je artikelen over deze duurzame ondernemers, nieuwe technologieën en tips om op een laagdrempelige manier duurzame(re) keuzes te kunnen maken.

Wie: De redactie van Voor de Wereld van Morgen, normaal gesproken vanuit het ASN-kantoor in Den Haag maar nu al een flinke poos vanuit huis, blogt en belt er de hele dag op los om duurzame inspiratie voor je te verzamelen. 

Waar: Je kunt je hier aanmelden voor deze nieuwsbrief. 

Wat je nog niet wist: Voor de Wereld van Morgen laat zien hoe leuk het kan zijn om duurzamere keuzes te maken. We houden het graag positief en optimistisch! 

 

1. Change Inc. 

Wat: Change Inc. (voorheen Duurzaam Bedrijfsleven) richt zich op duurzame ontwikkelingen en ondernemers. 

Wie: Change Inc. is het platform voor professionals die zich in de voorhoede van de transitie willen begeven. Vooral voor zakelijke content en informatie over startups en het bedrijfsleven is dit een goede nieuwsbrief. Niet voor niets zijn er meer dan 40.000 professionals ingeschreven op de mailinglist. 

Waar: Meld je aan op het platform (gratis) en selecteer vervolgens in je profiel welke nieuwsbrief je wilt ontvangen. 

Wat je nog niet wist: Op de website van Change Inc. kan je niet alleen boeiende artikelen lezen en leuke filmpjes bekijken, maar ook heel veel interessante podcasts beluisteren.

2. EcoGoodies

Wat: EcoGoodies is een website met een overzicht van de leukste en beste duurzame webwinkels. In hun nieuwsbrief delen ze inspirerende challenges, artikelen en tips én hebben ze vaak een winactie in samenwerking met een duruzame webwinkel. 

Wie: EcoGoodies.nl

Waar: Op de site van Eco Goodies kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina). 

Wat je nog niet wist: Op de website van Eco Goodies kun je ook je eigen duurzame webwinkel aanmelden! 

nieuwsbrieven voor ondernemers

3. Conscious curated 

Wat: Conscious Curated is de superstrak vormgegeven nieuwsbrief van Claire, mede-eigenaar van Growthinkers. In deze nieuwsbrief deelt Claire maandelijks een gecureerde selectie aanraders voor een bewuste en duurzame lifestyle. Van duurzame mode tot favoriete kookboeken. 

Wie: Claire is de vriendin van Jelle, oprichter van de minimalismesite Growthinkers. Samen schreven zij een boek over minimalistisch leven: Verlangen naar Minder. 

Waar: Na aanmelding ontvang je elke maand de Conscious Curated Newsletter.

Wat je nog niet wist: Claire heeft een achtergrond in Fashion en Branding aan het AMFI (vandaar dat heerlijke gevoel voor stijl). Toen ze de wereld van slow fashion ontdekte en dit koppelde aan minimalisme en haar interesse in persoonlijke groei was de nieuwsbrief geboren. 

De opmaak van de Conscious Curated is superstijlvol. Beeld: © Growthinkers

4. Meer Meer

Wat: Merel Wildschut is één van de eerste groene bloggers van ons land. Naast haar Instagramkanaal, het schrijven van een vegan kookboek en de artikelen op haar blog inspireert ze je in de Meer Meer nieuwsbrief met persoonlijke verhalen en duurzame tips. 

Wie: Merel Wildschut is duurzame influencer en founder van De Groene Meisjes

Waar: Via deze link kun je je inschrijven voor deze nieuwsbrief. 

Wat je nog niet wist: Merel zet naast vegan eten en duurzamer leven ook onderwerpen als inclusiviteit en body positivity op de kaart. 

De Meer Meer nieuwsbrief. Afbeelding © Merel Wildschut / De Groene Meisjes

5. Shop like you give a damn

Wat: Deze webwinkel met vegan producten deelt op haar site regelmatig inspiratie, tips en interessante blogposts over een plantaardig leven. Dit bundelen ze ook in een nieuwsbrief. Elke maand ontvang je een nieuwsbrief vol inspiratie, nieuwe vegan merken, kortingen en interessante artikelen. 

Wie: Shop Like You Give a Damn is communitylid bij Voor de Wereld van Morgen

Waar: Onderaan de pagina kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Wat je nog niet wist: Shop Like You Give a Damn is het grootste online vegan en fair warenhuis van Nederland. 

De oprichters van Shop like you give a damn. Foto: Shop Like You Give A Damn