Lifestyle
Tech

5 duurzame muziekgadgets  

Het verhaal achter deze duurzame muziekgadgets klinkt ons als muziek in de oren!
20-06-2017
Duurzame muziekgadgets

Nu we het even zonder muziekfestivals of grote concerten moeten stellen wordt het nóg duidelijker hoe fijn het is om muziek te luisteren. Je kunt jouw favoriete muziek natuurlijk op elke willekeurige boombox of koptelefoon beluisteren, maar er zijn gelukkig ook genoeg duurzame muziekgadgets met een goed verhaal. We zetten er 5 voor je op een rijtje. 

Gerrard Street 

Elk jaar wordt wereldwijd wordt zo’n 15 miljoen kilo aan koptelefoons weggegooid. De mensen van Gerrard Street vinden dat zo onvoorstelbaar zonde dat ze een modulaire koptelefoon hebben ontworpen waarvan ze makkelijk onderdelen kunnen recyclen of hergebruiken. Als je er een bestelt krijg je 1 hoofdband, 1 hoofdkussen, 2 oorkussens, 2 klankkasten, 2 knoppen en een minijack-miniXLR kabel met 3.5-6.3 jackconverter. Je betaalt maandelijks €7,50 en als er iets kapot gaat sturen ze je binnen vier dagen gratis een nieuw onderdeel toe. De huur sluit je af of minimaal één jaar en daarna is hij maandelijks opzegbaar. 

De modulaire koptelefoon van Gerrard Street is makkelijk te onderhouden

House of Marley

Bob Marley zag een wereld voor zich vol liefde, tolerantie en duurzaamheid. House of Marley gelooft deelt deze visie en daarom verkopen ze allemaal toffe muziekgadgets die daar een steentje aan bij dragen. Alle producten zijn duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd en verpakt. Verder gaat er een deel van het aankoopgeld naar de Johan Cruyff Foundation, een organisatie die kinderen wil laten spelen en bewegen. Dat is namelijk niet voor elk kind vanzelfsprekend, maar wél essentieel voor hun ontwikkeling en levensgeluk. Het is dan ook niet voor niets dat het recht op sport en spel is vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. Door te kiezen voor muziekgadgets van House of Marley maak je de wereld een stukje beter, ook voor toekomstige generaties. One love!

Helios hoofdtelefoon

Helios verkoopt de eerste draadloze koptelefoon op zonne-energie. Dankzij een zonnepaneel op de bovenkant van deze hoofdtelefoon kan je lekker muziek luisteren en telefoneren zonder dat je hem hoeft op te laden. Daarvoor hoeft het gelukkig niet altijd een zonnige zomerdag te zijn, alle energie wordt namelijk gehaald uit natuurlijk licht dat wordt opgeslagen in een batterij. De hoofdtelefoon werkt via Bluetooth maar als je er liever direct iets op aansluit kan dat ook prima via een Micro-USB poort. Let op: de hoofdtelefoon laadt alleen zichzelf op, je moet dus wel zelf zorgen dat je telefoon vol is. Klik hier voor meer informatie.

Transparent Speaker

Misschien kende je de Transparant Speaker van de Zweedse Studio People People al wel. Dit is een doorzichtiger speaker die er niet alleen te gek uit ziet, maar ook speciaal is gemaakt om te hergebruiken. Deze speaker bestaat uit makkelijk vervangbare onderdelen en geeft zelfs via een app aan wanneer die aan vervanging toe zijn. De grote variant was zó populair dat ze nu ook een kleine variant hebben ontworpen waarvoor ze via allerlei crowdfunding acties veel geld binnen halen. Zowel aan de grote als de kleine speaker hangt een flink prijskaartje, maar we hopen dat je begrijpt dat we dit met je wilden delen. Hopelijk gaan ze over een paar jaar voor minder geld over de toonbank. Klik hier voor meer info.

Bamboe speaker

Amalur maakt speakers voor je telefoon die er uniek uit zien en waar geen snoertje of batterij aan de pas komt. Ze worden namelijk gemaakt van bamboestammen. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en zorgt voor meer zuurstof dan bomen. Alle bamboe die voor deze speakers wordt gebruikt is op een ecologische manier geplant waarbij rekening wordt gehouden met erosie langs de rivieren. De speakers zijn met de hand vormgegeven en gedecoreerd met milieuvriendelijke verf. Amalur werkt hiervoor samen met YPCM, een organisatie die mensen met een beperking de mogelijkheid geeft om passend werk te doen.