5 boekentips voor de startende ondernemer 

De volgende 5 boeken moet iedere (aankomende) ondernemer gelezen hebben.
24-08-2016 - door Redactie
Het nieuwe groen boek

Redactielid Willard leest Het Nieuwe Groen

De inschrijvingen voor de Wereldprijs zijn inmiddels volop aan de gang. Al vele beginnende ondernemingen en initiatieven hebben zich aangemeld. Heb jij nou ook een goed idee en wil je graag duurzaam ondernemen? Wij selecteerden 5 boeken die elke beginnende ondernemer zou moet lezen.

1. Het Nieuwe Groen – Asceline Groot

Het Nieuwe Groen van Asceline Groot is een must-read voor de beginnende ondernemer die nog met een hoop vragen zit. In haar boek zijn 28 voorbeelden te vinden van succesvolle groene ondernemers die je voorgingen. Stuk voor stuk beschrijven zij hun eigen ervaringen en dingen waar zij tegen aan liepen. Dit boek informeert niet alleen, het dient daarnaast als een grote inspiratiebron!

2. Tijd voor nieuwe zaken – Judith Manshanden

Dit boek gaat over duurzame verandering en hoe daarop in te spelen als ondernemer. Want bij een veranderende wereld hoort een aangepaste manier van het inrichten van je leven en je werk.

Redactielid Willard vond dit boek een eye-opener: ‘Het laat je nadenken over een nieuwe economie, nieuwe businessmodellen. We zitten midden in een transitie van een economie van hebben naar een economie van delen en geven. Dit boek is daarbij verplichte literatuur. Niet in de laatste plaats omdat Judith Manshanden een pionier is op dit gebied met het GEEF Café.’

3. Nooit meer te druk – Tony Crabbe   

Als je met een onderneming begint, heb je het druk met heel veel verschillende dingen. Alles is belangrijk; van de grote lijnen tot de kleinste details. Je verliezen in het druk zijn is hartstikke makkelijk. Naast dat ‘Nooit meer te druk’ een fijne kijk heeft op onze druk-drukker-drukste samenleving, biedt het je concrete tips om met die dagelijkse drukt om te gaan. Bonus voor de beginnende ondernemer: het laat je op een hele relaxte manier nadenken over je kernwaarden. Waardoor daarna al je keuzes - die in die begintijd zo cruciaal zijn - veel makkelijker zijn. Je weet weer helemaal waarom je doet wat je doet. 

4. Tipping Point – Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell schrijft over hoe kleine veranderingen of simpele ideeën kunnen leiden tot trends en baanbrekende ontwikkelingen. Welke mechanismen zorgen ervoor dat bepaalde producten of ideeën wel of niet gaan lopen als een trein? En wat kun jij zelf doen om een tipping point te bereiken met jouw idee of bedrijfje? Deze bestseller gaat over de persoonlijkheden achter verschillende tipping points, over het ontstaan van trends en over de kracht van een klein idee.

5. The Lean Start Up – Eric Ries

'Heel soms verschijnt een boek dat ons totaal anders laat denken over innovatie en ondernemerschap… 'De Lean Startup' is zo'n boek.'

Vorig jaar sprak de auteur, Eric Ries, voor een uitverkochte zaal in Amsterdam. Tickets kostten bijna 400 euro. Ontzettend populair is hij, maar dat is niet zonder reden. In zijn boek ‘The Lean Start Up’ gooit hij veel van de oude management waarden overboord en beschrijft een andere kant van het opstarten van een eigen bedrijfje. Altijd blijven innoveren is volgens Ries dé methode om van een bedrijf of een startup een groot succes te maken.

Jouw slimme idee een vliegende start geven?

Doe mee met de ASN Bank Wereldprijs en maak kans op training, coaching, publiciteit en een geldbedrag!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.