Mode

4x duurzame telefoonhoesjes 

Deze duurzame telefoonhoesjes beschermen niet alleen jouw telefoon, maar ook de planeet!
08-03-2021 - door Britt
Pela Case

Foto: Pela Case

Jaarlijks worden er meer dan een miljard plastic telefoonhoesjes geproduceerd. En dat terwijl je net zo makkelijk een case koopt die van duurzame materialen is gemaakt. Daarom hierbij vier telefoonhoesjes waarmee je niet alleen jouw telefoon, maar ook onze planeet beschermt!

Fun fact: wanneer alle Europeanen gemiddeld één jaar langer met hun smartphone doen, zou dat net zoveel CO2-uitstoot schelen als één miljoen auto’s van de weg halen! Een goed en stevig hoesje is dus geen overbodige luxe.

Pela Case maakt composteerbare telefoonhoesjes

Oprichter Jeremy Lang van het Canadese Pela Case werd tijdens een vakantie in Hawaii geconfronteerd met de hoeveelheid plastic in onze oceanen. Vanaf dat moment besloot hij zich in te zetten voor een zero waste toekomst zónder plastic.

Pela Case maakt smartphonehoesjes van plantaardige materialen die 100% composteerbaar zijn. De biologisch afbreekbare hoesjes zijn gemaakt van Flaxstic®, een samengesteld materiaal van bioplastics en vlasstro. Volgens Pela Case kun je 'm na gebruik dus gewoon in de groenbak gooien! 

De smartphonehoesjes zijn geschikt voor Apple en Android telefoons en kosten tussen de €19,95 en €59,95. De hoesjes zijn verkrijgbaar in allerlei designs, van effen kleuren tot artistieke prints. Je kunt ze bestellen via de webshop van Pela Case. 

De smartphonehoesjes van Pela Case zijn er in allerlei soorten kleuren en ontwerpen. Foto: Pela Case 

15:21 maakt smartphone cases van kurk

De telefoonhoesjes van het Zweedse 15:21 zijn gemaakt van 100% kurk en hebben een minimalistisch design. Kurk is een natuurproduct, volledig biologisch afbreekbaar, goed te recyclen én waterbestendig. Perfect materiaal voor een smartphone case dus!

Eerder schreven we al over waarom kurk zo’n fantastisch materiaal is. Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik, hiervoor wordt de boom elke negen jaar geschild. Om kurk te winnen hoef je de boom dus niet te kappen, sterker nog, door het winnen van de kurk leeft de kurkeik juist langer. Zo draagt de kurkproductie dus bij aan vermindering van CO2 in de lucht!

15:21 verkoopt hoesjes voor een aantal modellen Iphone en Android telefoons. De hoesjes zijn te koop via hun webshop en kosten €39. Ook leuk: 15:21 verkoopt naast smartphonehoesjes kaartenhouders en portemonnees van kurk!

15:21 maakt smartphonehoesjes van 100% kurk. Foto: 15:21

LifeProof WĀKE maakt telefoonhoesjes van oceaanplastic

Het is een tragisch verhaal: ieder jaar komt er meer 11 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht. Veel van dit plastic afval bestaat uit gedumpte visnetten en vistuig. Het Amerikaanse LifeProof geeft dit afval een tweede leven met hun telefooncases uit de WĀKE Collectie.

LifeProof schrijft op hun website dat de smartphonehoesjes voor meer dan 85% zijn gemaakt van oceaanplastic. Hoe ze dit plastic uit de oceaan halen hebben we helaas niet kunnen achterhalen. De hoesjes zijn te herkennen aan het golfpatroon design, een mooie referentie aan onze oceanen. Daarnaast beschermen de hoesjes tegen krassen en zijn “dropproof” met een valbescherming tot wel 2 meter.

De smartphonehoesjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kosten tussen de €23,99 en €29,99. Ze zijn onder andere te koop bij Coolblue en de webshop van LifeProof. Is je WĀKE ten einde? LifeProof heeft een speciaal recycle programma opgezet, zodat je opgebruikte hoesje weer een nieuw leven krijgt.

De LifeProof WĀKE smartphonehoesjes hebben een golfpatroon. Foto: LifeProof 

De biologisch afbreekbare case van Ateljé

Toch liever een smartphonehoesje van Nederlandse bodem? Het Nederlandse merk Ateljé bracht recent een biologisch afbreekbare case uit. Dit beige telefoonhoesje is gemaakt van hernieuwbare materialen en kun je bestellen via de webshop van Ateljé. De case kost €17,99 en is verkrijgbaar voor de 3 verschillende Iphone 12 modellen.  

De biologisch afbreekbare smartphone case van Ateljé. Foto: Ateljé

Duurzame smartphones

Nóg beter dan een duurzaam smartphonehoesje is natuurlijk een duurzame smartphone. De productie van smartphones gaat vaak gepaard met gebruik schadelijke chemicaliën, kinderarbeid en heeft een enorme impact op het klimaat. Kijk daarom eens naar een refurbished model als je een nieuwe smartphone nodig hebt. Ga je toch voor een nieuw model? Het Nederlandse Fairphone maakt smartphones die lang meegaan, gemaakt van gerecyclede en eerlijke materialen.

Meer artikelen over smartphones en duurzame gadgets:

Profile picture for user britt.keunen
Britt
Auteur
Stagiair bij Voor de Wereld van Morgen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe duurzame ontwikkelingen en trends. Heb je een goed idee voor een duurzaam initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!