10x hotspots in Den Haag 

Deze hippe locaties in Den Haag mag je niet missen!
29-11-2018 - door Redactie
Foto: De Vleesch Lobby

Foto: De Vleesch Lobby

Den Haag, ook wel bekend als de stad van Vrede en Recht, de Hofstad, de mooiste stad achter de duinen, 070 en Agga. Maar ook rijk aan aan duurzame hotspots! Wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat je een hoop leuke dingen kan gaan doen tijdens je volgende dagje Den Haag.

Happy Tosti

Happy Tosti is een sociaal lunchrestaurant waar medewerkers met een arbeidsbeperking de lekkerste tosti’s van de stad serveren. De tosti’s zijn heerlijk en er worden zo veel mogelijk biologische producten in de keuken gebruikt. Happy Tosti is gevestigd vlakbij het Plein, op kruipafstand van het Binnenhof en de Tweede Kamer.

De Vleesch Lobby

Goed nieuws voor liefhebbers van De Vegetarische Slager: de makers van je favoriete kipstuckjes en gehacktballen hebben nu ook een restaurant geopend! Je kunt bij De Vleesch Lobby terecht voor een lekkere vega(n) maaltijd in een van de klassieke stukjes grachtengordel in het centrum van Den Haag.

Love & Peas

Dit vegetarische restaurant is opgericht in 2015 door een Israëliër en een Palestijn. Yuval en Muawi bewijzen dat het prima mogelijk is om politieke verschillen naast je te leggen en in plaats daarvan te focussen op lekker eten.

In de Palestijnse keuken staan kruiden en kikkererwten centraal, dus alleen de hummus en falafel zijn al redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan Love and Peas.

Instock Den Haag

Yaaas, gelukkig zit Instock ook in Den Haag! Waarom je hier moet eten schreven we al eerder: je luncht, dineert en snackt namelijk met heel veel lekkers wat anders verspild zou worden. Wist je dat je met een viergangenmenu'tje 2470 liter water redt? Onze favorieten: begin met een pieper biertje, borrelplank en kaasballen en bestel voor het diner in ieder geval de Sloppy Joe en de Dutch cheesecake.   

Humanity House

Het Humanity House is een museum en ontmoetingsplek in het centrum van Den Haag. Hier worden humanitaire thema's, zoals de verhalen van vluchtelingen uit Syrië, bespreekbaar en tastbaar gemaakt. 

Naast tentoonstellingen en educatieve programma's voor jongeren en studenten vinden hier regelmatig evenementen plaats, zoals debatten, festivals en filmavonden.

The Shore Scheveningen

Aan het Scheveningse strand, lekker buiten de drukte van de stad, is deze duurzame surfschool en ontmoetingsplek gevestigd. Ga een ochtendje surfen, probeer de mini halfpipe uit, kom langs voor ontbijt of lunch in de huiskamer of bestel een drankje met je voeten in het zand. Ook worden er regelmatig exposities, optredens en docu-avonden georganiseerd.

Met duurzaamheid is tot in de details rekening gehouden: op het dak vind je zonnepanelen en zonneboilers; in de keuken worden biologische en lokale producten gebruikt.

Lola Bikes & Coffee

Houd je van wielrennen? Dan ben je bij Lola aan het goede adres. Alle koffie wordt via direct trade van één boerderij in Colombia, de Rosa Florida Farm, gekocht. Hernando "Meko" Gutierrez is een vierde generatie koffieboer en hij levert (h)eerlijke koffie. De handgemaakte koffiemachines komen trouwens van Rocket Espresso uit Milaan en zijn een lust voor het oog.

Hagedis

Als je al een keertje bij restaurant Hagedis bent geweest dan weet je het: hiér moet je zijn voor goede kaasfondue. Maar, vegan opties zijn er ook genoeg, zo is er bijvoorbeeld ook een cashewnotenfondue. Sluit je avond af met peacecake en je kan er weer helemaal tegenaan. 

 

De Zwarte Ruiter

Van alle cafés aan de Grote Markt in het centrum van Den Haag is de Zwarte Ruiter het meest iconisch. Overdag kan je binnen of op het terras genieten van de biologische keuken. Zodra de avond valt komen de rock ’n roll vibes naar boven en geniet je tot in de late uurtjes van de leukste bandjes en DJ’s van de stad.

De Vegetarische Snackbar

Ben je on a budget maar heb je geen zin om te koken? Ga dan langs de Vegetarische Snackbar onder station Holland Spoor. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vegetarische - of zelfs vegan - optie voor de snack. Er is een ruim assortiment: verschilllende hamburgers, vegan kaassoufflés en vegetarische kroketten, frikadellen, berenklauwen en bamischijven. Dit wil je dus op vrijdagavond na een lange week werken.

Wil je nog meer lezen over fijne plekken in andere toffe steden? Klik dan hier voor ons lijstje met hotspots in Groningen, Arnhem, Tilburg, Amersfoort en Zwolle.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.