Eten en drinken
Lifestyle

10x de leukste koffietentjes voor studenten 

Zin in koffie? Deze koffietentjes mag je niet missen in je studententijd!
03-08-2019
Cornelis in Utrecht

Cornelis

Begin jij straks met het eerste jaar van je studie of val je ondertussen in de categorie van eeuwige student? Met een goede kop koffie kom je de vroege ochtendcolleges en tentamenstress zonder problemen door. Daarom hebben we een paar van de leukste koffietentjes in studentensteden voor jou op een rijtje gezet.

Cornelis - Utrecht

Ook al ligt het iets buiten het centrum, een bezoek aan Cornelis is het dubbel en dwars waard. Het interieur voelt aan als een gezellige huiskamer en de koffie is heerlijk. Verder gebruiken de eigenaren van Cornelis zo veel mogelijk duurzame en biologische producten, het liefst zelfgemaakt of uit de regio. En mochten je ouders plots een weekend op bezoek willen komen in Utrecht, dan kunnen ze overnachten in het bijbehorende en stijlvolle één-kamer-hotel!

Koffie & Ik - Utrecht

In het bruisende Lombok ligt deze parel onder de minimalistisch ingerichte koffietentjes. Naast koffie hebben ze een breed scala aan biologische broodjes en salades. Genoeg keuze, maar als ik jou was zou ik voor een stuk huisgemaakte taart gaan. Vooral de groene taart en de worteltjestaart zijn zeker aan te raden!

Bocca Coffee - Amsterdam

Toen de eigenaar twintig jaar geleden bevriend raakte met koffieboeren in Ethiopië, zette hij zich in voor een persoonlijke handelsrelatie en verkoop van de koffie in Nederland. Zo is Bocca Coffee uitgegroeid tot een van de beste koffiebars van Amsterdam. Ook kun je hier verschillende masterclasses over koffie volgen, voor als je iets compleet anders wilt leren naast je studie.

Bocca Coffee

Back to Black - Amsterdam

Na het bezoeken van allerlei koffietentjes over de hele wereld besloten twee vriendinnen om er zelf een te openen in het hart van Amsterdam. De baristas kunnen je enorm veel vertellen over koffie en kat Binkie steelt de harten van alle bezoekers. Ook belangrijk is dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij Back to Black, van de producten tot de energieleverancier.

Black and Bloom - Groningen

Sinds 2012 serveert Black and Bloom de beste koffie in het noorden van het land. De hoge kwaliteit van de duurzame koffiebonen en de expertise van de baristas maken het een bijzondere ervaring. Binnen een paar minuten praten met de eigenaar verdubbel je je kennis over koffie. Handig als je altijd al meer wilde leren over de verschillende soorten bonen en brandprocessen. Studeren wordt alleen wat lastig, want laptops mag je hier niet gebruiken!

Coffee-Break - Groningen

Dit knusse koffiehuis bestaat al zo’n vijftien jaar en is gelegen aan het Gronings Suderdaip. De koffie wordt geleverd door Bocca Coffee, dus ook hier draag je bij aan eerlijke koffiehandel. Een fijne en rustige plek in de stad om af te spreken met vrienden of aan je scriptie te werken.

Coffee-Break

Logica - Leiden

Logica is meer een lunchroom dan een koffiebar, maar qua duurzaamheid en sfeer mag deze zeker niet van de lijst ontbreken. Er wordt goed gelet op de herkomst van alle producten en wat er met het afval gebeurt. Vlees staat niet op het menu en snijresten worden slim gebruikt voor de groentebouillon. En uiteraard is de koffie fair trade!

Man Met Bril Koffie - Rotterdam

Bestel een espresso of cappuccino bij deze koffiebar en krijg er meteen een kaartje bij met informatie over de herkomst, hoogte en verwerking van de boon. Het complete proces van boer tot consument is zichtbaar gemaakt. De zaak is gelegen in de Agniesebuurt en bij binnenkomst valt het interieur meteen op. Mocht je de koffie zó lekker vinden: het is mogelijk om een abonnement af te sluiten zodat je er in je studentenhuis ook van kunt genieten.

Man Met Bril Koffie in RotterdamMan Met Bril Koffie

Zavor Coffee Experience - Enschede

Waan je in de savanne met een bezoek aan Zavor Coffee Experience. De missie van deze koffiebar in Enschede is om bij te dragen aan koffieboeren en hun families in Oost-Afrika. Door het delen van praktische kennis zet Zavor zich in voor hogere werkbaarheid en leefbaarheid in de koffiegebieden. Met een bezoek aan dit koffietentje weet je dus zeker dat de boer er een eerlijke prijs voor terug krijgt.

Buutvrij - Tilburg

Voor Tilburgse gezelligheid en geweldige koffie moet je naar Buutvrij. Al vier jaar is het een is het een authentieke plek midden in het centrum met een creatieve sfeer. Zo worden er regelmatig exposities en optredens georganiseerd door lokale kunstenaars en artiesten.

Buutvrij

Een duurzame studentenrekening

Die koffie reken je natuurlijk af met je bankpas van een duurzame bank. Zo heeft ASN Bank een studentenrekening waar jouw stufi helpt om Co2 uitstoot te besparen. En als je een ASN studentenrekening afsluit in de maanden augustus of september 2019 krijg je er ook nog eens een gratis Seepje waspakket bij! Bekijk de website voor de voorwaarden.

Wil je nog meer lezen over fijne plekken in andere toffe steden? Klik dan hier voor ons lijstje met hotspots in Groningen, Arnhem, Tilburg, Amersfoort en Zwolle.