10 x hotspots in Zwolle 

Ga je binnenkort een dagje uit in Zwolle? Deze fijne plekken wil je niet missen!
03-08-2017
Engel - Hotspots Zwolle

Engel in Zwolle

Ga je binnenkort een dagje uit maar weet je nog niet waar naar welke stad? Kijk dan eens voorbij de usual suspects zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht! Wij komen zelf bijvoorbeeld graag in Amersfoort, Tilburg, Arnhem, Groningen en Zwolle. Het leek ons daarom leuk om onze favoriete hotspots voor je op een rijtje te zetten. Deze week belichten we Zwolle. Hier kan je o.a. naartoe voor toffe conceptstores, een echt plantenasiel en een enorme boekenwinkel in een oude kathedraal!

Moonloft

Moonloft - Hotspots Zwolle

Moonloft.

Wij staan al te trappelen als we deze foto van de buitenkant zien, maar binnen is het nóg mooier. Moonloft is een kleine conceptstore vol jungle behang en unieke schatten: van lieve notitieboekjes tot stralende sieraden en van originele kaartjes tot bohemian outfits. Zo verkopen ze bijvoorbeeld fluweelzachte kimono’s en zomerse jumpsuits. Probeer daar maar eens zonder aankopen naar buiten te lopen!

Plantenasiel 

Plantenasiel Zwolle door Kees Muizelaar

Plantenasiel Zwolle door Kees Muizelaar.

De missie van Plantenasiel Zwolle is om mensen te leren dat plantjes levende wezens zijn en het niet verdienen om als wegwerpobject te worden behandeld. Daarom hebben ze de afgelopen jaren al meer dan duizend planten aan een nieuw huis geholpen. Je kunt hun nieuwste aanwinsten bewonderen via hun Facebookpagina of op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 bij ze langskomen.

Pistache

Pistache - hotspots Zwolle

Pistache.

Als je houdt van verassingen moet je Pistache zeker niet overslaan. Deze winkel zit in de oude binnenstad van Zwolle en is maar liefst 940 vierkante meter groot. Hier vind je een mix van grote hippe merken en veelbelovende kleine merken. Van sieraden tot boeken en van gadgets tot fietsen en kleding. Verder kan kan je er terecht voor een goede bak koffie, fris bier, een suikervrije snoepwinkel en een goede lunch. Ga je liever picknicken in het park? Dan maken ze met alle liefde een lunchpakketje voor je!

Waanders in de Broeren

Hotspots Zwolle - Waanders in de Broeren

Waanders in de Broeren.

Als je graag met je neus in de boeken zit mag je Waanders In de Broeren niet overslaan. Deze boekenwinkel zit namelijk op een pracht van een locatie: een kerk! Hier kan je je ogen uitkijken en zoeken naar de meest fijne boeken. De winkel is ingedeeld in allerlei werelden. Zo kunnen kunstliefhebbers bijvoorbeeld hun hart ophalen bij ‘Uit de Kunst’ en liefhebbers van reizen en de natuur bij ‘Lekker buiten.’ Er is ook een zonnige buitenterras en restaurant waar je met een hapje of drankje gelijk in je nieuwe lievelingsboek kunt duiken.

Hier en Daar

Hier en Daar

Hier en Daar.

Ben jij een echte fijnproever? Ga dan eens langs Hier en Daar. In deze gezellige huiskamer serveren ze namelijk speciale koffie en biologische wijnen, verse lunches en planken vol zoetigheden. Zo kan je bijvoorbeeld komen smullen van een high tea met huisgemaakt en vers gebak! Ga je liever zelf aan de slag? Schrijf je dan in voor een van hun toffe workshops of proeverijen. Zo kan je onder andere mee doen aan een workshop latte-art of leer je alles over speciaalbieren.

Museum De Fundatie

Museum De Fundatie door Pedro Sluiter.

Museum De Fundatie door Pedro Sluiter.

Dit gebouw ziet er van buiten waanzinnig uit, maar vergeet niet om het ook eens van binnen bekijken. Museum de Fundatie bezit en beheerd namelijk een grote collectie beeldende kunst. Deze zomer kan je er o.a. terecht voor de grote ZomerExpo, tekeningen van Bob Dylan en schilderijen van Jeroen Krabbé.  Op de derde verdieping vind je Hannema’s Museumbar. Hier kan je terecht voor een hapje of drankje en een prachtig uitzicht op de historische binnenstad.

Bij Hartje Zwolle

Bij Hartje Zwolle

Bij Hartje Zwolle.

Bij Hartje Zwolle zijn ze dol op lekker eten en drinken, hun gasten én de stad Zwolle. Je kunt bij ze aanschuiven door allerlei heerlijke ambachtelijke en authentieke gerechten. Daarbij hoef je gelukkig geen moeilijke keuzes te maken, want ze serveren alleen maar kleine gerechtjes. Deze gerechtjes brengen ze bij je op grote planken, zodat je van alles een beetje kunt proeven. Ze hebben ook een verrassingsplank en extra kleine hapjes voor de kleintjes.

Soortvanwinkel

Soortvanwinkel

Soortvanwinkel.

Soortvanwinkel wordt gerund door illustrator Kirsten en kunstenaar Tosca. Deze jongedames delen een grote liefde voor creëren, organiseren en ondernemen. In hun winkel verkopen ze de meest unieke en handgemaakte producten van ontwerpers, kunstenaars en verzamelaars uit heel Nederland. Van felgekleurde artprints tot prachtige papierwaren. Van glinsterende sieraden tot zoete lekkernijen en ecologische kleding.

Engel

Engel - hotspots Zwolle

Engel.

Bij Engel houden ze van heerlijke producten met een goed verhaal. Zo verkopen ze bijvoorbeeld warme ecologische dekens van lamswol en gerecycled glaswerk. Verder zetten ze het liefst fairtrade en biologisch eten en drinken op tafel, en altijd met de seizoenen mee. Je kunt er o.a. genieten van verse speltappeltaart met cranberry’s van Bakkerij de Verwennerij. Hier bakken jongvolwassenen met een arbeidsbeperking elke dag verse lekkernijen. De soep wordt gemaakt op de AMBELT, een school waar jongeren met problemen de mogelijkheid krijgen om een goede opleiding te volgen.

IngeburgerdIngeburgerd- uitjes Zwolle

Ingeburgerd.

Bij Ingeburgerd kan je op een zomerse dag heerlijk toeven op een zonovergoten terras. De naam verklapt het al een beetje, maar hier kan je terecht voor burgers. Dat zijn niet zomaar burgers, maar gezonde, heerlijke én eerlijke burgers. Van 100% biologische runderburgers met haverkort  tot vegaburgers met naanbrood en paddestoelen. Tip: probeer een beetje ruimte over te houden, want als je helemaal bent uitgeburgerd hebben ze nog een uitgebreid zoet dessert met cheesecake, Ben & Jerry’s en chocoladebrownies met bio-ijs.

 

Wil je nog meer lezen over fijne plekken in andere toffe steden? Klik dan hier voor ons lijstje met hotspots in Arnhem, Groningen, Tilburg of Amersfoort.