Eten en drinken
Groene stad
Lifestyle

10 x hotspots in Tilburg 

Ga je binnenkort een dagje naar Tilburg? Deze fijne plekken wil je niet missen!
20-07-2017
Buutvrij door Stadsblogger.nl

Buutvrij door Stadsblogger.nl

Ben jij nog op zoek naar een leuke stad voor een dagje uit? Kijk dan eens voorbij de usual suspects zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht! Wij komen zelf bijvoorbeeld graag in Amersfoort, Tilburg en Arnhem. Het leek ons daarom leuk om onze favoriete hotspots voor je op een rijtje te zetten. Deze week belichten we Tilburg. Hier kan je bijvoorbeeld terecht voor concerten op het water, futuristische modeontwerpen en een koel biertje in een prachtige kloostertuin.

Buutvrij

Buutvrij door Stadsblogger.nl

Buutvrij door Stadsblogger.nl.

Buutvrij is een van de meest geliefde plekjes in Tilburg. Zorg er vooral voor dat je er met een lege maag naar toe gaat, want in deze gezellige huiskamer serveren ze wel heel appetijtelijke dingen. Zo maken ze koffie van de lekkerste koffieboon, persen ze verse sapjes en flansen ze de meest smaakvolle broodjes, tosti’s, soepen en salades in elkaar. De sfeer op deze plek is zo relaxed dat je er tijden kunt blijven hangen. Geen probleem: ze hebben ook een borrelkaart met frisse biertjes, goede wijn en lekkere hapjes. Klik hier om meer te lezen over Buutvrij.

BANK15 Tilburg hotspots BANK15

BANK15.

Vroeger gingen er bakken met geld in dit oude bankgebouw om. Tegenwoordig is het een plek waar de deeleconomie de ruimte krijgt. De mensen achter BANK15 geloven namelijk in de kracht van verbinding en daarom is er volop ruimte om samen te werken aan de mooiste dingen. Zo kan je er tentoonstellingen, winkels, (flex)werkplekken, evenementen en lekkere hapjes en drankjes vinden, zoals bijvoorbeeld bier van hun eigen brouwer! Klik hier voor de website van BANK15.

Het Proeflokaal van La Trappe

Het terras van Het Proeflokaal.

In 1881 vonden Franse Trappistenmonniken hun toevlucht in een oude schaapskooi vlakbij Tilburg. Deze verbouwden ze tot abdij en om zichzelf te kunnen onderhouden brouwden ze bier. Tot op de dag van vandaag brouwen ze er bier volgens de regels van de Trappisten: met liefde en respect voor de mens en de natuur. Het Proeflokaal is gevestigd in de mooie tuinen van de abdij en hier kan je allerlei gouden creaties komen proeven. Dat hoef je niet op een lege maag te doen want ze hebben er ook steengoede lunches. Let op: het proeflokaal zit op het terrein van de abdij, bij een bezoek kan je niet de abdij zelf in. Je kunt je wél opgeven voor een excursie door de brouwerij.Klik hier voor de website van Het Proeflokaal.

De Pont Museumcafé De Pont door Peter Cox

Museumcafé De Pont door Peter Cox.

In een voormalige wolspinnerij zit een pracht van een museum: De Pont. De oude fabriek werd in de jaren negentig getransformeerd tot de ideale plek om hedendaagse kunst te bewonderen. Zo leent de grote monumentale hal zich perfect voor de meest mooie exposities en zitten er in de kleine ‘wolhokken’ allerlei kunstwerken verstopt. Deze zomer kan je er, naast de vaste collectie, terecht voor veelzijdige kunstwerken van Fiona Banner. Na aloop kan je met een hapje of drankje in de museumtuin neerstrijken en nog tijden napraten over alle indrukken. Klik hier voor meer informatie over De Pont.

TextielMuseum

In het TextielMuseum kan je je vergapen aan meer dan 100 jaar verzamelde schatten op het gebied van design, kunst en vormgeving. De komende tijd is er een tentoonstelling te zien waar wij heel gelukkig van worden: Earth Matters. Deze tentoonstelling is samengesteld door Lidewij Edelkoort en Philip Fimmano en draait om duurzaamheid en respect voor de aarde. Je kunt er dan ook kijken naar de meest hoopvolle experimenten op het gebied van mode en design. Zoals bijvoorbeeld te waanzinnige Magnetic Shoes van Iris van Herpen. Gaat dat zien! Klik hier voor meer informatie over het TextielMuseum.

Piushaven 

In de Piushaven kwamen jaren lang allerlei goederen de stad binnen. Inmiddels is de oude industriële haven omgetoverd tot een bruisend gebied. Hier wonen en werken mensen aan het water. Daarnaast worden er een boel evenementen georganiseerd. Je kunt er o.a. langs om te genieten van concerten en bierproeverijen op het water, een Pluk je eigen Soep Wandeling of een échte badeendenrace. Klik hier voor de site van de Piushaven.

Eethuis twintig

Eethuis Twintig

Eethuis Twintig.

In de Piushaven vind je Eethuis Twintig. Dit prachtige eethuis zit in de oude regenkledingfabriek. Alle associaties met regen zijn hier echter ver te zoeken: het is er zo licht en fris dat je je er heerlijk kunt opladen. Er liggen kranten, er is goede koffie, wijn en een uitgebreide lunch en dinerkaart. Die moet je vooral even bekijken want er staan een boel verassende gerechten op voor een hele schappelijke prijs. Ook als je vegetariër of veganist bent staat er genoeg voor je tussen. Klik hier voor de website van Eethuis Twintig.

StadsTuinderij

In de Piushaven ligt ook StadsTuinderij Piushaven. Dat is een collectieve tuin in de haven waar tientallen vrijwilligers groenten en fruit telen. Daarnaast is er plek voor bijen, kippen en Schotse Hooglanders! In de winkel verkopen ze groenten, kruiden, eitjes, honing en andere lokale producten zodat je een stukje van deze idyllische plek mee naar huis kunt nemen. Klik hier voor de site van StadsTuinderij Piushaven.

Spoorzone

Het is je ongetwijfeld opgevallen in de verhaaltjes van de andere hotspots: Tilburg is trots op haar verleden. Ze laten graag oud en nieuw samensmelten tot de meest sprankelende gebieden. Zo ook in de Spoorzone. Dit enorme gebied ligt op loopafstand van het station en er is van alles te doen. Je kunt er rondstruinen over de vintage markt in De Wagenmakerij, smullen van de meest lekkere hapjes in De Houtloods, dansen op Festival Mundial of WOO-HAH! Festival, kijken naar kunst tijdens de Biënnale Brabant en nog veel meer!  Klik hier voor de website van de Spoorzone.

Dwaalgebied

TIEN door Stadsblogger

Conceptstore TIEN in het Dwaalgebied door Stadsblogger.nl

Heb je zin in een verse maaltijd, een goede film, theatervoorstelling of winkelsessie? Ga dan op avontuur in het Dwaalgebied. Je vind het in de knusse zijstraatjes van de oude binnenstad. Tussen alle oude herenhuizen zitten een aantal gezellige eettentjes, een platenzaak vol vinyl, een art house bioscoop, muziekpodium, theater en een paar interieur- en kledingwinkels. Bij de conceptstore TIEN kan je o.a. terecht voor koffie, suikervrij bananenbrood, kleding en cactussen! Ben je nog niet uitgekeken in deze toffe stad Blijf dan overnachten in het wonderschone pand van Hostel Roots! Klik hier voor meer informatie over het Dwaalgebied.

Wil je nog meer lezen over activiteiten, hotspots en evenementen in Tilburg? Kijk dan eens op Stadsblogger.nl of  013straatjes.nl. Wil je binnenkort naar een andere toffe stad? Arnhem bijvoorbeeld? Bekijk dan ons lijstje met 10 hotspots in Arnhem. Of Amersfoort misschien? Dit zijn onze favoriete duurzame hotspots daar!